Vēsma, Fanija

Vidzemē notiks vērienīgs Līgo pasākums

LĪGO RAKŠOS grill&party norisināsies 24 stundas, pasākuma apmeklētājiem piedāvājot divas interesantas pasākuma daļas. Dienā notiks grilēšanas un ēdiena baudīšanas svētki, bet vakarā sarūpēta daudzveidīga muzikāla izklaides programma.

Pasākumu organizē atpūtas komplekss Rakši kopā ar jaunu brīvdabas pasākumu zīmolu Sunny Frog, kas piedāvā daudzveidīgu un kvalitatīvu  atpūtas programmu, popularizējot aktīvu dzīves stilu.

Pulksten 12:00 sākies pasākuma smaržīgākā un garšīgākā daļa ar nosaukumu grill /angliski – grilēšana/ - Latvijas atklātais grila čempionāts, Grila šovs un meistarklases, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas grilēšanas savienību, un šefpavāru Ingmāru Ladigu. Vēsturiski BBQ ir radies Karību salās un nozīmē gaļas gatavošanu zemā temperatūrā ilgu laiku. Turpretī grilēšana norit īsā laikā un augstā temperatūrā. Tāpēc pasākuma laikā tiks demonstrēti dažādi grilēšanas veidi un iespējas, visi grilēt gribētāji varēs iegūt zināšanas par neskaitāmajiem grilēšanas, BBQ un kūpināšanas noslēpumiem.

Latvijas atklātā grilēšanas čempionāta programmā būs iekļautas vairākas disciplīnas: pašu jau iepriekš sagatavotas, uz sacensībām atvestas cūkgaļas ribiņas, kuras sacensību vietā būs jāuzgrilē un estētiski noformētas jāiesniedz sacensību žūrijai, zivs grilēšana, Latvijas nacionālā produkta pagatavošana uz grila, deserta pagatavošana uz grila. Fantāzija būs komandas prezentācija, kurā tiks vērtēts pagatavoto produktu noformējums. Latvijas atklātā grilēšanas čempionāta dalībnieku veikumu vērtēs kompetenta žūrija, kuru pārstāvēs gan Latvijas meistari, gan starptautiski tiesneši.

Pasākumā notiks iespaidīga Grilu parāde, jo sacensībās piedalīsies dalībnieki arī no Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas, un tiks izmantoti kokogļu,gāzes,malkas un elektriskie grili. Grilu parādē tiks demonstrētas  visplašākās grilēšanas iespējas, jo grilēšana ir veselīgs produktu apstrādes veids, zinoši speciālisti interesentiem pastāstīs par konkrētā grila izmantošanu.

Savukārt Grila šovā par dalībnieku varēs kļūt ikviens no apmeklētājiem. Šovā veiktās  dalībnieku gastronomiskās izvirtības tiks nodotas publikas vērtēšanai. Grila šovā būs četras galvenās aktivitātes un divas meistarklases – garšvielu pasaules un šefpavāra knifu noslēpumi. No aktivitātēm vislielāko atsaucību uz vietas varētu gūt aktivitāte 1 pret 1, kad no publikas tiks uzaicināti drosminieki, kuri sacentīsies, uz vietas izvēloties produktus un garšvielas. Būs dažādas izaicinājumu nominācijas, piemēram, Vietējais pret rīdzinieku, Dāma izaicina kungu un tamlīdzīgi.

No plkst. 18:00 sāksies pasākuma muzikālā izklaides un šovu daļa, ko pasākuma organizatori atklās ar drosiminieku šovu Savaldi rodeo bulli! Tā laikā tiks imitētas rodeo sacensības un dalībniekiem būs jāmēģina pēc iespējas ilgāk noturēties satracināta mehāniskā  buļļa mugurā. Mehāniskais bullis atrodas mīksta piepūšamā matrača vidū, tādējādi pasargājot atrakcijas lietotāju no sāpīgiem kritieniem.

Vakara muzikālā daļa tiks atklāta ar Latvijas leģendārās grupas MENUETS koncertu plkst. 20:00, kura laikā mūziķi izpildīs tautā iemīļotas komponista Imanta Kalniņa dziesmas un ikviens tām varēs dziedāt līdzi. Pēc tam sekos pasākumā esošo Jāņu un Līgu skaitīšana , Jāņu ugunskura iekuršana. Jāņiem un Līgām pasākumā paredzēta arī samazināta ieejas maksa.

Vakara gaitā viesus muzikāli izklaidēs grupa Z-Scars ar jauno programmu Restarts, kā arī labākajām iepriekšējo gadu dziesmām. Pusnaktī uz skatuves kāps Latvijas kantri muzikas grandi – grupa DAKOTA, kas atskaņos savus vēsturiskās dziesmas Kurtizāņu ugunskurs, Dzeltenie aizkari, Līgo nakts dejotājus izkustinot straujākos dziesmu ritmos. Visa pasākuma laikā pie muzikālās pults darbosies Dj Artis Volfs un Dj Roberts Lejasmeijers.

Līgo pasākuma LĪGO RAKŠOS grill&party 2016 apmeklētājiem tiks nodrošināta autostāvvieta, bezmaksas transports, kas līgotājus nogādās no autostāvvietas līdz pasākuma norises vietai un atpakaļ, kā arī telšu pilsētiņa. Biļetes uz pasākumu no 1.jūnija iespējams iegādāties Biļešu serviss kasēs, pasākuma norises dienā biļetes būs pieejamas kasēs uz vietas Rakšos. Naktsmītnes līgotāji aicināti meklēt Cēsu apkaimē, jo atpūtas komplekss Rakši atrodas 6 km no Cēsīm.

Jaunākie raksti