Aldonis, Agija

Bauskā notiks „Latvijas Radio 2” Līgo svētku pasākums

23. jūnijā, no plkst. 20.00 Bauskas pilsdrupu estrādē muzikālajā Līgo nakts šovā kā trejdeviņu ziedu Jāņu vainagā savīsies mūsu tautas senās dziedāšanas un aplīgošanas tradīcijas ar mūsdienu latviešu populārās mūzikas labākajām pērlēm, vienuviet pulcējot Latvijas dažādu stilu mūziķus no visiem Latvijas novadiem, jautri izdzīvojot Jāņu tradīcijas un rituālus, un kopīgi ar apmeklētājiem vienojoties kopīgā svētku svinēšanā un muzicēšanā.

Līgo svētku koncertā piedalīsies Liene Šomase, Jānis un Atis Auzāni, Ingus Pētersons, Nikolajs Puzikovs, Olga Rajecka, Andris Baltacis, Dainis Skutelis, Evija Sloka, Miks Dukurs, Suitu sievas, folkloras kopas "Ilža", "Grodi", "Dziga", "Rudzi", Nils Īle, Raimonds Tiguls, Riči, "Dzheski Gloss" un citi populāri izpildītāji un tautas muzikanti.

Koncertā skanēs jau pazīstamas un populāras dažādu žanru dziesmas, kuras, pateicoties apvienotajiem mūziķu sastāviem, iegūs jaunu skanējumu, bet dziesmu enerģētiskais spēks dos auglību, spēku un svētību katram Latvijas novadam.

Divas stundas pirms koncerta sākuma valdīs īsta rosība un jautrība: būs spēles, atrakcijas un konkursi visai ģimenei, darbosies kafejnīcas, spēlēs pūtēju orķestris, dziedās kori un folkloristi, uzstāsies deju kolektīvi.

Savukārt pēc koncerta Līgo nakts ballē muzicēs "Baltie lāči", Ingus Pētersons ar grupu, "Musiqq" un LR2 DJ Aivis. Koncertu tiešraidē varēs vērot LTV 1 un klausīties Latvijas Radio 2.

Visiem Jāņiem un Līgām ieeja pasākumā būs bez maksas, bet pārējie apmeklētāji jau šobrīd biļetes lētāk var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Jaunākie raksti