Vēsma, Fanija

Rīga līgos Krastmalā un Dzegužkalnā

Rīgā 23. jūnijā jau tradicionāli līgotāji gaidīti 11. novembra krastmalā, kur pasākumā „Līgosim krastmalā!” varēs baudīt kultūras programmu kopā ar Raimondu Paulu, populāriem aktieriem un dziedātājiem. Savukārt tradicionālos Jāņus ikvienu aicina piedzīvot Dzegužkalnā. Ieeja pasākumos ir bez maksas.

Līgo noskaņas Krastmalā varēs baudīt, darbojoties „Pušķošanās un rotaļu sētā”, kur apmeklētāji aicināti pīt vainagus, iesaistīties tradicionālās tautas rotaļās, jautrās un lustīgās atrakcijās. „Vakara sētā” līgotājus gaidīs folkloras kopa, etnogrupa un Rīgas Danču klubs. „Nakts sētā” būs skatāms horeogrāfisks uzvedums „Īsa bija Jāņu nakts”, Latvijas teātru aktieru koncerts „No Jāņiem līdz Jāņiem”, kā arī Raimonda Paula koncertprogramma „Tā līgo Latvijā”. Savukārt „Rīta sētā” svinību apmeklētāji varēs dzirdēt jauno, populāro skatuves mākslinieku un dīdžeju uzstāšanos. „Jāņu gardumu un spirdzinājumu sēta” būs atvērta jau no plkst. 17.00 līdz pat 24. jūnija plkst. 4.30.

Dzegužkalnā apmeklētājiem būs iespēja ieskandināt svinības kopā ar Jāņu māti un Jāņu tēvu, skandēt dziesmas un dancot, kā arī apgūt Jāņu tradīcijas kopā ar postfolkloras grupu „Iļģi”, Rīgas Danču klubu, „Dzelzs vilka jauno Jāņu orķestri” un grupu „Folkvakars”. Dzegužkalnā iedzīvotāji un pilsētas viesi varēs piedalīties Jāņuguns iedegšanas rituālā, Jāņu godināšanā, Līgo nakts tumsas kliedēšanā un saullēkta sagaidīšanā.

23. un 24. jūnijā sabiedriskais transports Rīgā būs bez maksas.

Jaunākie raksti