Alīna, Sandris, Rūsiņš

Piektdaļa dāvanas iegādājas pēdējā brīdī

Lai gan lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju dāvanas pērk laicīgi, gandrīz viena piektdaļa ikdienas steigā par svētku dāvanām nedomā, tāpēc tās mēdz iegādāties vien pēdējā brīdī, liecina tirdzniecības centra “Origo” veiktā aptauja.

Kamēr 27% aptaujāto paļaujas uz Ziemassvētku vecīti, tāpēc dāvanas paši neiegādājas vispār, vairāk nekā trešdaļa jeb 35% respondedntu norāda, ka svētkiem gatavojas laicīgi un rupīgi meklē, kur nopirkt visas nepieciešamās dāvanas. Tajā pašā laikā gandrīz piektdaļa jeb 19% aptaujāto svarīgos pirkumus, kas iepriecinās viņu draugus un radus, veic pēdējā brīdī.

Atsevišķu dienu visu dāvanu iegādei pirmssvētku laikā izbrīvē 10% aptaujāto, bet 8% respondentu laiku netērē lieki un pirms svētkiem aktīvāk pēta veikalu skatlogus pa ceļam uz darbu vai mājām, tādējādi cerot atrast kaut ko interesantu un dāvināšanai piemērotu.

“Arī tirdzniecības centros un veikalos ir ļoti labi redzams, ka daudzi cilvēki bieži vien dāvanas pērk pēdējā brīdī, tādēļ nereti lielākie ieguvēji ir tie veikali, kas ir sagatavojušies pircēju pieplūdumam pašā Ziemassvētku rītā un Vecā gada vakarā. Gaidām, ka arī pirms jaunā Kazas gada iestāšanās pircēji vēl pēdējā brīdī steigs pirkt gan dāvanas draugiem, gan dzirkstošos dzērienus pusnakts sagaidīšanai pilsētas centrā,” predz tirdzniecības centra “Origo” vadītājs Aleksanrs Ņemirovskis.

Tiem, kas vēl pēdējā brīdī plāno veikt pirkumus, jāņem vērā gadumijā mainītie veikalu darba laiki. Lielveikals “Rimi” t/c “Origo tiks slēgts 23:00 – stundu agrāk nekā ierasts.

Aptauja par dāvanu iegādes paradumiem veikta tirdzniecības centra “Origo” sociālo mediju vietnēs un kopumā uz to atbildējuši 1692 interneta lietotāji.

Jaunākie raksti