Līksma, Bārbala

Valentīndienas ēdieni

Gatavojot maltīti Valentīndienai, parasti galvenā prasība, ko sev izvirzām, lai ēdiens ir nedaudz netipisks un lai tas raisa romantiskas mīlestības jūtas. Skaidrs arī, ka izpratne par mīlestību un romantiku, tieši tāpat kā izpratne par šādiem ēdieniem, katram no mums nedaudz atšķiras un balstās uz personīgo pieredzi.

Mūsu šodienas ēdienkartē tāpēc ir mīlestības ēdieni, ko par tādiem uzskata teju visā pasaulē.

1. Šokolāde. Jau izsenis tiek uzskatīts, ka šim brūni saldajam kārumam piemīt spēja veicināt seksualitāti. Šokolāde mūsdienās kļuvusi arī par vienu no populārākajām dāvanām – tāfelītes, konfektes, šokolādes kūciņas, dzērieni u.t.t. Vai zinājāt, ka dažus gadsimtus atpakaļ šokolāde skaitījies grēcīgs un klosteros aizliegts ēdiens?

2. Augļi.
Romantiski ir daudzi no tiem.
Zemenes – to parādīšanās lielveikalu plauktos tieši ap Valentīndienu apliecina, ka zemenes tiek uzskatītas par vienu no romantiskākajiem gardumiem pasaulē. Zemenēm patiesībā receptes nemaz nav nepieciešamas, tās lieliski garšo pašas par sevi vai iemērktas šokolādē.

Banāni – sievietēm erotiskās fantāzijas vislabāk raisot tieši tie. Tāpat arī pētījumi apliecina, ka banāni satur daudz minerālvielu, kas stimulē vīrieša seksualitāti.

Dažādās filmās, romantiskās ainās tiek atainoti vīnogu ķekari, vīnogu pieskārieni sievietes lūpām, satikšanās vīnogu dārzos. Augļi runā par mīlestību!

3. Mini kūciņas. Romantiska var būt jebkura kūciņa, kas ir dekorēta ar mīlestību. Mīlestības kūciņu dekorēšanai var izmantot ogas, ziedus, dažādas sirsniņas (marcipāna, cepumu vai šokolādes), šokolādi u.c. Ja dekors ir skaists, kūciņas saturs jau ir otršķirīgs, bet ar vienu nosacījumu: tam ir jābūt baudītāju gaumē.

4. Suši. Skaidrs, ka arī Valentīndienā ar saldumiem un romantiskiem našķiem vien neiztikt. Ja pamatēdienu ikdienišķā veidolā negribas, risinājums ir suši. Pamēģiniet suši! Tos var gatavot paši no sev tīkamām sastāvdaļām.

5. Austeres. Tās nav starp tipiskākajiem romantiskajiem kārumiem, kas nāk prātā latvietim, bet daudzās citās pasaules valstīs tieši austeres tiek uzskatītas par klasisku Valentīndienas ēdienu, jo tās satur daudz cinka, un cinks, pēc zinātnieku pētījumiem, palielinot spermas ražošanu. Pat Kleopatra un Kazanova esot zinājuši šo austeru noslēpumu. Ja nepietiek drosmes, lai baudītu svaigas austeres ar citrona sulu, tās var termiski apstrādāt.

6. Svaigi dārzeņi. Garda mērcīte, gabaliņos sagriezti dārzeņi, ko jāēd ar rokām. Pats process vien jau ir romantisks! Īpašs jutekliskais spēks piemītot avokado – tā forma asociējas ar vīrišķajiem dzimumdziedzeriem, taču tos iespējams piemērot arī sieviešu ķermeņa apveidiem. Tāpat vēlami ir arī sparģeļi, jo pēc to lietošanas tiek stimulēta urīntrakta darbība, iespējams sajust lielāku seksuālo uzbudinājumu. Valentīnienas ēdieni parasti ir tādi, kas nav smagi, pēc kuru baudīšanas nespiež vēders un nepārņem noguruma sajūta, tāpēc galdā lieliski iederēsies dažādas variācijas par salātu tēmu.

7. Marcipāns.
Tas ir samaltu mandeļu (vai citu riekstu) un pūdercukura maisījums. Romantismu marcipānam piešķir iespēja to iekrāsot ar dažādām pārtikas krāsvielām un vēlāk masu var izmantot tortes pārklāšanai, marcipāna figūriņu vai konfekšu veidošanai.

8. Saldējuma kokteilis.
Ieliets vienā lielā glāzē, dekorēts ar svaigu zemeņu gabaliņiem un dzerams divatā ar diviem salmiņiem – nav iespējams prognozēt, kas būs spilgtāks, procesa baudīšana vai garša. Viens no klasiskākajiem saldējuma kokteiļa variantiem ir baltais plombīra saldējums ar plūmju biezsulu un nedaudz piena. Saldējuma kokteili var papildināt arī ar nelielu devu alkohola.

9. Putukrējums. Ja esat trakulību piekritēji un neiebilstat pret spēlēšanos ar ēdienu, putukrējums ir ēdiens, kas filmās, fantāzijās un arī realitātē var tikt baudīts no dažādām ķermeņa daļām. Bet gana saldi un kārdinoši tas garšos nelielos deserta trauciņos, papildināts ar zemenēm, persikiem vai citiem augļiem, šokolādi u.tml. Sacensties ar putukrējumu var tikai saldējums.

10. Šokolādes vai siera fondī. Mīlestības svētkiem piestāv ēdieni, kas top lēnām un kuru tapšanas laiks ir papildināts ar sarunām un kopā būšanu. Šajā ziņā labs risinājums ir fondī – atbilstoši gaumei izvēlieties sāļo (siera) vai saldo (šokolādes) fondī un izbaudiet to nesteidzoties!

Jaunākie raksti