Mirta, Ziedīte

Valentīndienas svinētāju skaits kļūst lielāks

Valentīndienas ideālās dāvanas iegādei nepieciešamā summa kļuvusi mazāka, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Ja 2014.gadā, lai iegādātos ideālo dāvanu savai otrajai pusītei kā vēlamo naudas summu 10 līdz 50 eiro norādīja 30% sieviešu, bet vīriešiem šī summa bija lielāka – 101 līdz 200 eiro, tad 2015.gadā sievietēm pietiktu ar 10 eiro ideālas dāvanas iegādē, attiecīgi 31% respondentu, bet vīriešiem 10 līdz 50 eiro – 25% aptaujāto, secināts Ferratum Bank veiktajā aptaujā.

Veiktā aptauja norāda, ka pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kuri šogad plāno atzīmēt Valentīndienu. Ja 2014.gadā visu mīlētāju dienu svinēt plānoja 30% sieviešu un 31% vīriešu, tad jau šogad Valentīndienu svinēs 36% sieviešu un 39% vīriešu, norāda aptauja.

“Svinētāju skaits palielinās, kas norāda, ka arī dāvanas tiek pirktas vairāk. Šis fakts liek domāt, ka ekonomiskā situācija valstī kļūst labāka, bet naudas apjoms, kas tiek tērēts dāvanām samazinās. Nesenās krīzes mācība, liek cilvēkiem piesardzīgi attiekties pret tēriņiem, kuri neskar ikdienas vajadzības,” norāda Ferratum Bank Latvijas izpilddirektors Dmitrijs Horoņko.

Lai arī svinētāju skaits pieaug, samazinās naudas summas apjoms, kas tiek atvēlēts dāvanu iegādei. No aptaujas izriet, ka visvairāk tiek novērtēta maza sirsnīga dāvaniņa, attiecīgi 52% sieviešu un 40% vīriešu, bet ilgāku laiku gribētu un vērtīgāku dāvanu novērtētu 12% sieviešu un 11% vīriešu. Ja pagājušajā gadā ideālā naudas summa sieviešu vidū dāvanu iegādei tika minēti 10 – 50 eiro, tad šogad populārākā naudas summa ir līdz 10 eiro. Savukārt vīriešu vidū pagājušajā gadā ideālās Valentīndienas dāvanas sagādāšanai bija nepieciešami no 101 līdz 200 eiro vai vairāk, tad šogad šī summa samazinājusies jau līdz 10 – 50 eiro. Vīriešu vidū palielinājies arī respondentu skaits, kas norāda, ka dāvanas sarūpēšanai nepieciešami līdz 10 eiro, norāda 18% aptaujāto, pret 4% 2014.gadā.

Ferratum Bank aptaujā tika lūgts respondentiem atbildēt uz jautājumu, ko viņi vēlētos samazināt par 63%. Sievietes par 63% vēlētos samazināt ikdienas izdevumus un darba dienas garumu, šādu atbildi sniegušas 24% aptaujāto. Vīrieši, tāpat kā sievietes , visvairāk vēlētos samazināt ikdienas izdevumus (28% respondentu), bet 20% aptaujāto vēlētos samazināt ziemas sezonas garumu. Jāsecina, ka kaloriju patēriņš aktuālāks ir sievietēm, kuras šo atbildi minējušas 18% reižu, bet šis jautājums būtisks ir tikai 7% vīriešu, tajā pat laikā Ferratum bank ir samazinājusi aizdevuma maksu īstermiņa aizdevumiem par 63%.

Interneta aptauja veikta laika posmā no 5.-6. februārim, portālā draugiem.lv, aptaujājot 1020 respondentus vecumā no 21 līdz 55 gadiem.

Jaunākie raksti