Mirta, Ziedīte

Sv.Pētera baznīcā muzicēs Sakramento (ASV) bērnu koris

Otrdien, 28.jūnijā, plkst.18.00 Baltijas turnejas laikā Sv.Pētera baznīcā Rīgā koncertu “Iedvesma” sniegs Sakramento (ASV) bērnu koris.

Sakramento bērnu kori 1993.gadā dibināja Linna Stīvensa (Lynn Stevens) un Donalds Kendriks (Donald Kendrick) – laikā, kad Linna Stīvensa studēja Kalifornijas universitātes kordiriģēšanas specialitātes maģistrantūrā. 23 gadus pēc dibināšanas Sakramento bērnu korī ir aptuveni 150 dziedātāju. Koris jaunajiem dziedātājiem piedāvā gūt pirmo skatuves pieredzi,  sniedz muzikālo izglītību un uzstāšanās iespējas bērniem visā Sakramento reģionā, dziedot darbus dažādās valodās un godinot atšķirīgas kultūras, kā arī iedvesmojot klausītājus.

Šobrīd, kad muzikālā izglītība pamazām pazūd no skolu programmām un bērnu ikdienas, tādiem koriem kā Sakramento bērnu koris ir ļoti nozīmīga loma.
Savas darbības laikā koris iestudējis gan garīgās, gan laicīgas kormūzikas programmas, piedalījies operu iestudējumos, ar koncertiem viesojies ļoti daudzās valstīs.

Sakramento bērnu kora Baltijas turnejas repertuārs veidots ar vairākām vadlīnijām – “Iedvesma”, “Amerikas mūzika”, “Tilti” un “Atvadas”. Plašajā dažādu tautu un laikmetu kormūzikas programmā pārstāvētas atšķirīgas izjūtas un noskaņas, tomēr ar vienojošu garīguma, miera un vasarīguma klātbūtni. Baltijas valstu mūziku šoreiz pārstāvēs divi lietuviešu komponistes Kristinas Vasiļauskaites opusi un divi latviešu komponistu darbi – Imanta Ramiņa labi pazīstamais “Pūt, vējiņi” izkārtojums un tautas dziesma “Smieklis man” Aldoņa Kalniņa vitālajā apdarē. Savukārt Somijas mūzikas kultūru pārstāvēs somu klasiķa Žana Sibēliusa “Miera dziesma” (ar tēmu no simfoniskās poēmas “Somija”).

Ieeja koncertā bez maksas!

Jaunākie raksti