Aldonis, Agija

ASV Neatkarības dienā Anglikāņu baznīcā dziedās amerikāņu koris Harmonium

Pirmdien, 4.jūlijā, ASV Neatkarības dienā, plkst.18.00 Anglikāņu baznīcā ar plašu koncertprogrammu uzstāsies amerikāņu koris Harmonium.

Koris Harmonium dibināts 1979.gadā Ņūdžersijā. Tajā dzied kormūzikas entuziasti - mūzikas skolotāji un citu profesiju pārstāvji. Kora misija ir pilnveidot kordziedāšanas tradīciju, rīkojot koncertus, izglītojošus pasākumus, celt kormūzikas prestižu ar jaundarbu pasūtījumiem, kordziedāšanas meistarklasēm, kā arī gadskārtēju kompozīcijas studentu darbu konkursu. Kopš 1987.gada kori vada Anna Metleka (Anna Matlack). Viņa ir kompetenta kormūzikas speciāliste, kura ne tikai vada sava kora koncertus, bet pārrauga visa Ņūdžersijas reģiona koru kustību.

Koncertā Rīgā skanēs gan garīgā mūzika, gan laicīgi skaņdarbi, kas pārstāvēs dažādas zemes un laikmetus. Programmā ietverti arī renesanses lielmeistaru Džovanni Palestrīnas un Klaudio Monteverdi opusi, ASV mūsdienu komponistu Metjū Herisa un Stīvena Hetfīlda sacerējumi, koris dziedās arī spiričuelus. Repertuārā iekļauti vairāki Baltijas valstu komponistu darbi -  latviešu mūzika skanēs Rihards Dubras kompozīcijā Stetit Angelus, Ērika Ešenvalda dziesmā O salutaris hostia, kā arī Imanta Ramiņa apdarē “Pūt, vējiņi!”. Igauniju pārstāvēs Kirila Krēka un Urmasa Sisaska kordarbi, bet Lietuvu – Vaclova Augustina mūzika.

Koncertā, kas veltīts ASV Neatkarības dienai, ieeja bez maksas!

Pēc koncerta paredzēts arī neliels cienasts – tēja un rabarberu pīrāgs kopā ar kora Harmonium dziedātājiem.

Jaunākie raksti