Gunta, Ginta, Gunda

Uz Origo Summer Stage šonedēļ pašmāju un ārzemju izpildītāju priekšnesumi

Turpinot daudzveidīgo vasaras koncertprogrammu, šonedēļ kultūras aktivitāšu centrs “Origo Summer Stage” klausītājiem piedāvā izcilu pašmāju un ārzemju mūzikas izpildītāju priekšnesumus. Ceturtdien, 18. augustā no plkst. 17.00 līdz 20.00 uzstāsies talantīgā džeza dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča un latviešu mūzikas grupas "DAGAMBA" draugi – grupa “Universal Music Band” no Krievijas. Savukārt piektdien, 19. augustā no plkst. 17.00 līdz 20.00 varēs dzirdēt elektroakustiskās grupas “O’Night Quertet” koncertu.

Ceturtdien, 18. augustā no plkst. 17.00 līdz 20.00 “Origo Summer Stage” uzstāsies lieliskās balss īpašniece Jolanta Gulbe-Paškeviča ar koncertprogrammu “Fly Love” un Krievijas grupa “Universal Music Band”. Jolanta Gulbe-Paškeviča (balss) kopā ar Denisu Paškeviču (saksofons, flauta), Jāni Jaunalksni (bungas), Staņislavu Judinu (bass) un Madaru Kalniņu (piano) koncertprogrammā “Fly Love” izpildīs dažādu autoru dziesmas, kur lielākā daļa no tām ir sarakstītas 60.,70. gadu periodā. Tās ir gan Antonio Carlos Jobim kompozīcijas, gan kinofilmu tituldziesmas, gan igauņa komponista Toomas Rull orģinālkompozīcijas, kur vienai no dziesmām, tekstu latviešu valodā ir uzrakstījusi Jolanta Gulbe-Paškeviča, ar nosaukumu “Akvarelis”. Koncertā būs dzirdama arī tāda populāra kompozīcija, kā "Always on my mind", kura savā laikā kļuva populāra Elvisa Preslija izpildījumā. Koncertprogrammas “Fly Love” dziesmu aranžijas veidotas latīņu mūzikas un afro-amerikāņu džeza tradīcijās. Šī programma ir Jolantas būtības atspoguļojums mūzikā un tas ir kā muzikāls ceļojums dažādu tautu kultūru pasaulē.

"Uzstājoties uz "Origo Summer Stage" esmu guvusi ļoti interesantu pieredzi, jo tur ir gan tiešais, gan netiešais klausītājs. Tā ir lieliska ideja rīkot koncertus laukumā pie "Origo", kur ikviens garām ejot var iepazīt un sajust kultūru. Man, izpildot mūziku uz skatuves, ir ļoti labi redzams, ka ir cilvēki, kuri speciāli dodas uz koncertu, bet ir tādi, kas iet garām,  aizkavējas un  noklausās vai nu vienu dziesmu vai kādu daļu no koncerta. Tas, manuprāt, ir lielisks mākslas popularizēšanas veids," stāsta Jolanta Gulbe-Paškeviča.

Pirmo reizi uz “Origo Summer Stage” skatuves viesosies Krievijas grupa “Universal Music Band”, kura situminstrumentu, basģitāras un klasiskā stīgu kvarteta sastāvā izpilda dažādu žanru un stilu mūziku. Grupas “Universal Music Band” uzstāšanās laikā “Origo Summer Stage” viesosies arī grupa “DAGAMBA”, kurai ar krievu mūziķiem ir izveidujusies īpaša muzikāla saikne, tāpēc mūziķi ļoti priecājas, ka varēs atkal redzēties tieši “Origo Summer Stage” koncertā. “Universal Music Band” savā koncertprogrammā izmanto solo instrumentus, tādējādi uzsverot katra skaņdarba žanra īpašās, tam raksturīgās iezīmes. Koncerti notiek neizmantojot datorprogrammas un fonogrammas, un visas dziesmas dzirdamas unikālu akustisku instrumentu izpildījumā, nododot ikvienam klausītājam īpašu mūzikas skanējumu, pie kura mūziķi strādājuši sevišķi rūpīgi.

"Prieks, ka beidzot Rīgā būs iespēja dzirdēt īstu “crossover” grupu – mūsu draugus no Krievijas – ''Universal Music Band". Grupa pamatā izmanto stīgu instrumentus – vijoles, altu, čellu un kontrabasu – un ir tāda kā stīgu kamerorķestra mini versija. Puiši ir profesionāli mūziķi ar izcilu akadēmisko izglītību un ar mūsdienīgu redzējumu mūzikā, kas ir fantastiska kombinācija izcilam koncertam," par saviem draugiem stāsta "DAGAMBA" mūziķis Valters Pūce.

Piektdien, 19. augustā no plkst. 17:00 līdz 20:00 uzstāsies elektroakustiskā grupa “O’Night Quartet”. Klausītājiem būs iespēja baudīt mūsdienu instrumentālās mūzikas koncertu dzīvajā izpildījumā. “Grupa tika izveidota 2011. gadā. Laikam ejot, sākotnējā pop-up daiļrade pārtapa par oriģinālām kompozīcijām, un tagad tiek izpildīta oriģinālmūzika ar funk, house, dance, džeza, kā arī improvizācijas elementiem. Grupas sastāvā ir četri dalībnieki – Oļgerts Dreimanis (bungas), Aleksandrs Ozols (bass), Mihails Kaspers (klavieres) un Valters Šmits (saksofons). Tā kā šis ir Raimonda Paula dzīves jubilejas gads, izpildīsim pozitīvu, dažādām gaumēm piemērotu mūziku, tajā skaitā iemīļotākās Maestro melodijas,” stāsta “O’Night Quartet” grupas dalībnieks Oļģerts Dreimanis.

Muzikālos “Origo Summer Stage” vakarus klausītājiem ir iespēja baudīt gan uz laukuma, gan “Double Coffee” un “Gan Bei” vasaras terasēs, kas sagādājušas īpašos piedāvājumus tieši “Origo Summer Stage” laikā.

Jaunākie raksti