Mintauts, Alfs, Bernandeta

Dzintaru koncertzāles koncerti oktobrī

Atjaunotā vēsturiskā Dzintaru koncertzāle oktobrī aicina uz trīs krāšņiem koncertiem – vienas no izcilākajām latviešu operdziedātājām – Ingas Kalnas solokoncertu, komponista Imanta Kalniņa jubilejas koncertu un izcilā krievu pianista Antona Ļahovska solokoncertu.

Operdziedātājas Ingas Kalnas solokoncerts 8. oktobrī plkst. 19:00

Pēc vairākiem gadiem Hamburgas Valsts opernamā latviešu operdziedātāja Inga Kalna aktīvi darbojas iecienītajā klasicisma un baroka laika operu žanrā, dziedot Vācijas, Francijas, Kanādas un Itālijas teātros. Aapbrīnojamā vokālā meistarība, trāpīgās, intuitīvi gudri un precīzi veidotās interpretācijas padara neaizmirstamu katru viņas uzstāšanos. Pavisam reti, tāpēc jo īpaši gaidīti Latvijā ir Ingas Kalnas solovakari, no kuriem nesenākais – belcanto āriju koncerts Baltajā namā ieguva Lielo mūzikas balvu kategorijā “Gada koncerts”. Šoreiz vienā programmā būs virknēti trīs izcilu kamermūziķu vokālie dārgumi – Riharda Štrausa, Alfrēda Kalniņa un Jāņa Mediņa kamermūzikas pērles, ko līdz ar dziedones silti lirisko soprānu atklās viņas uzticamā kamermūzikas partnere, pianiste Diāna Ketlere.

Komponista Imanta Kalniņa jubilejas koncerts 15. oktobrī plkst. 19:00

Ievērojamais latviešu komponists Imants Kalniņš, kura daiļrade ir nozīmīga un neatņemama latviešu kultūras sastāvdaļa, šogad svin 75. gadu jubileju. Tam par godu Dzintaru koncertzāle kopā ar Liepājas simfonisko orķestri, obojistu Pēteri Endzeli un diriģentu Māri Sirmo aicina uz Imanta Kalniņa jubilejas koncertu. Tajā dzirdēsim komponista simfoniskās mūzikas skaņdarbus – miniatūru „Santakrusa”, koncertu obojai un orķestrim un Septīto simfoniju.

Pianista Antona Ļahovska solokoncerts 22. oktobrī plkst. 19:00


Kopš uzvaras Jāzepa Vītola 5. starptautiskajā pianistu konkursā krievu pianists Antons Ļahovskis vienmēr ar prieku atgriežas Latvijā; šeit viņam ir daudz draugu un pielūdzēju. “Man ļoti patīk Latvijas sirsnīgā, viesmīlīgā publika un labās koncertzāles.” Antons Ļahovskis jau 13 gadus dzīvo Londonā, kur paralēli aktīvai koncertdarbībai pievērsies doktora disertācijai. Koncertā Dzintaru koncertzalē viņa sniegumā skanēs Sergeja Rahmaņinova, Sergeja Prokofjeva, Modesta Musorgska un Pētera Vaska skaņdarbi.

Vēsturiskā Dzintaru Mazā koncertzāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbībai Dzintaros norisināties visa gada garumā.

Jaunākie raksti