Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Jolanta Gulbe-Paškeviča ar fado mūzikas programmu uzstāsies Jaunmoku pilī

Sestdien, 15. oktobrī 17:00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē ar portugāļu fado mūzikas programmu  “O Amor a Portugal” uzstāsies džeza dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča un pavadošie mūziķi Ivars Hermanis un Āris Ozols (ģitāras).

Koncerts aizsāks jauna tipa pasākumu ciklu Jaunmoku pilī – kvalitatīvas un skaistas mūzikas vakarus, kuros viesi sēž pie galdiņiem, bauda mūziku, atmosfēru, vīnu un uzkodas. Šoreiz vakars Eiropas tālākās rietumu valsts – Portugāles – noskaņās ar fado mūziku, portugāļu vīniem un mūziķu stāstiem par šo neparasto zemi un tās kultūru.

Portugāles mūzikā jaušama bezgalīgā okeāna elpa. To var sajust un sadzirdēt tradicionālajā dziesmu žanrā fadu (fado), kura esence ir nesteidzīgi izdziedāti stāsti par ilgām pēc nesasniedzamā. Fadu radies 19. gadsimta gaitā Lisabonā, Portu, Koimbrā un citviet kā pilsētu romances žanrs, un šodien tas uzskatāms par Portugāles muzikālo vizītkarti.

Jolanta Gulbe-Paškeviča savā programmā apkopojusi sev tuvākās žanra dziesmas. Tās aptver vairāk kā simt gadu fadu vēstures – pārstāvēts gan žanra senākais slānis, gan 20. gadsimta fadu dīvu Amālijas Rodrigešas un Dulse Pontešas jau par fadu klasiku kļuvušās dziesmas, gan arī mūsdienu fadu repertuārs.

Biļešu cenas – 25 EUR/personai (vieta pie astoņvietīga galdiņa), 32 EUR/personai (divvietīgs galdiņš). Cenā ietilpst glāze vīna un uzkodas!

Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzē (http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/12217) un Jaunmoku pils kasē!

Vairāk informācijas - [email protected], 26187442 vai 63107125

Jaunākie raksti