Līksma, Bārbala

Lielajā Piektdienā „Morris Knolls Chorale” koncerts „Agnus Dei” Sv.Pētera baznīcā

Lielajā Piektdienā, 18. aprīlī plkst. 17.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā koncertu Agnus Dei sniegs ASV Austrumu piekrastes jauniešu koris Morris Knolls Chorale diriģenta Maikla Semancika (Michael Semancik) vadībā.

Koncerta programmā gan garīgās mūzikas vērtības – Hansa Leo Haslera, Tomasa Tallisa opusi, gan Fēliksa Mendelszona-Bartoldi darbi, kā arī spiričuelas un Harolda Ārlena Pāri varavīksnei (Somewhere Over the Rainbow), kas nav zaudējusi popularitāti kopš filmas Burvis no Oza zemes (1939) laikiem.

Morris Knolls Chorale ir Ņūdžersijas skolas Morris Knolls High School koncertkoris. Pēdējo gadu laikā tas sava diriģenta Maikla Semancika vadībā guvis daudz balvu un citu atzinību plašā koncertdarbībā, koru konkursos un sadarbības projektos. Koris divreiz koncertējis Ņujorkas Kārnegija zālē, uzstājies kopā ar tādiem māksliniekiem kā Sāru Maklahlanu (Sarah McLachlan), Lorīnu Makenitu (Loreena McKennitt), pasaulslaveno flautistu Džeimsu Golveju (James Galway) un Džekiju Īveinko (Jackie Evancho), kas pārstāv pašu jaunāko amerikāņu dziedātāju paaudzi un ir plaši pazīstama visā Ziemeļamerikā. Maikla Semancika kori piedalījušies daudzos starptautiskos pasākumos, tostarp Čehu Mūzikas muzeja sarīkojumā Prāgā, Pūpolsvētdienas dievkalpojumā Sv.Stefana katedrālē Vīnē un citur. Koncerts Rīgā ir viens no kora pieturas punktiem koncertceļojumā uz Baltijas valstīm un Somiju.

Diriģents Maikls Semanciks ir ieguvis mūzikas maģistra grādu kordiriģēšanā Delavēras universitātē, kurā viņš studēja Pola D. Heda (Paul D. Head) vadībā. Tolaik M.Semanciks vadīja Delavēras universitātes koncertkori, vienlaikus pasniedzot gan individuālas nodarbības, gan mūzikas izglītības kursus šajā augstskolā. M.Semanciks bijis Saseksas un Ņūdžersijas koru viesdiriģents, kā arī dažādu kora konkursu žūrijas loceklis Ņūdžersijā, Delavērā, Mērilendā un Pensilvānijā.

Ieeja koncertā – bez maksas.

Jaunākie raksti