Staņislavs, Staņislava, Stefānija

„Mirage Jazz Orchestra” svinēs savu desmitgadi

10 gadi Latvijas mūzikas dzīvē... tas ir daudz vai maz? Šķiet, pašiem mūziķiem šis laiks ir paskrējis ļoti ātri un piepildīti, sniedzot neskaitāmus koncertus patiesiem džeza faniem un bigbenda mūzikas cienītājiem, uzstājoties gan Latvijā, gan tālu aiz tās robežām, priecējot klausītājus visā pasaulē. Savu 10 gadu jubileju orķestris svinēs 18.septembrī Kultūras pilī "Ziemeļblāzma", tā sākums plkst.19.30.

„Mirage Jazz Orchestra” ir bijis gods uzstāties kopā ar tādām Latvijas un ārzemju slavenībām kā Pascal von Wrobleski, Ola Onabule, Intaru Busuli, Laimi Rācenāju, Normundu Rutuli, Inga Bērziņu, Jolantu Gulbi, Aiju Vītoliņu, Janet Lawson, Stefan Studnicky, grupas „Mezzoforte” dalībniekiem, „Christoph Titz” un daudziem, daudziem citiem. Ir veidoti dažādi TV un Radio šovi ar „Mirage Jazz Orchestra” galvenajā lomā. Nozīmīga sadarbība ir izveidojusies ar Kuldīgas un Rīgas pilsētu pašvaldībām, šo pilsētu kultūras dzīves organizatoriem.

Ne bez pamata var apgalvot, ka „Mirage Jazz Orchestra” pašlaik ieņem vadošo vietu Latvijas džeza orķestru vidū. Katra orķestra uzstāšanās kļūst par neaizmirstamu un neatkārtojamu muzikālu notikumu. Līdzās lielmeistara Gunāra Rozenberga kompozīcijām un aranžējumiem, kas joprojām ir „Mirage Jazz Orchestra” repertuāra lielākās daļas pamats, pēdējo gadu laikā arvien vairāk savus muzikālos darbus un aranžējumus aktīvi piesaka arī bigbenda talantīgie mūziķi - Madars Kalniņš, Alvils Altmanis, Vilnis Kundrāts u.c.

Jubilejas loncerta pirmā daļa būs veltīta instrumentālajai džeza mūzikai. Kopā ar orķestra mūziķiem uz skatuves  būs arī sitaminstumentālisti Kaspars Kurdeko un Artis Orubs, pianists Harijs Bašs. Koncerta otrajā  daļā kopā ar bigbendu uzstāsies Latvijas klausītājiem labi zināmi solisti – Iveta Elksne, Andris Ērglis, Jolanta Gulbe, Normunds Rutulis, Andris Daņiļenko. Dziedās arī kādreizējais „Mirage Jazz Orchestra” trombonists Intars Busulis.

Biļetes var iegādāties SIA "Biļešu serviss" un Kultūras pils "Ziemeļblāzma" kasēs. Skolniekiem, studentiem, pensionāriem, uzrādot apliecību, atlaide 30 %.

Jaunākie raksti