Alīna, Sandris, Rūsiņš

„Riga Jazz 2014” solisti šogad Kristīne Prauliņa un Daumants Kalniņš

Ikgadējais džeza mūzikas koncerts RIGA JAZZ 2014 notiks 18. septembrī plkst. 19.00 Lielajā ģildē. Šogad Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” bigbends sadarbosies ar vokālistiem Kristīni Prauliņu un Daumantu Kalniņu.

Programmā džeza standarti, mūsdienu džeza kompozīcijas un latviešu komponistu džeza mūzika. Kā ierasts orķestra „Rīga” bigbends spēlēs diriģenta Raita Ašmaņa vadībā, piedalīsies Mazais operas un teātra orķestris „Moto”, bet nedēļu vēlāk, atskaņojot šo koncerta programmu Somijas pilsētā Pori, koncertsastāvam pievienosies kamerorķestris „Pori Sinfonietta”.

Lai arī iepriekš tika ziņots, ka koncertā kā soliste uzstāsies Ieva Kerēvica, viņas vietā uz skatuves kāps jaunā daudzsološā džeza vokāliste Kristīne Prauliņa. Tā būs pirmā reize, kad Kristīne Prauliņa dziedās duetā ar Daumantu Kalniņu. Solistu sniegumā skanēs Džordža Geršvina, Djūka Elingtona, Ričarda Rodžera un citu slavenu džeza komponistu vokālās kompozīcijas.

Starp koncerta programmā ietvertajiem instrumentālajiem darbiem izceļami Gordona Gudvina (Goodwin) sacerējumi, jo šis daudzpusīgais mūziķis ir viens no izcilākajiem mūsdienu džeza komponistiem un aranžētājiem.  Par aranžiju Džordža Gēršvina (Gershwin) „Rapsodijai blūza stilā” (Rhapsody in Blue), kura skanēs koncertā, Gudvins 2012. gadā saņēmis otro „Grammy” balvu. Diriģents Raitis Ašmanis programmā iekļāvis Gudvina aranžiju Mocarta 40. simfonijai sol minorā, uzskatot to par lielu uzdrošināšanos no komponista puses ietērpt Mocartu džezā. Bigbends atskaņos arī 2013. gadā sacerēto Gudvina skaņdarbu saksofonu kvintetam un perkusijām „The Cannonbal Run” un Čika Koreas (Corea) kompozīciju „Armando’s Rhumba”. Jāpiemin, ka Armando Antonio „Čiks” Korea „Grammy” balvai nominēts 59 reizes, no kurām balvu saņēmis 20 reizes, turklāt divas pagājušogad – par labāko džeza improvizācijas solo un par labāko instrumentālo kompozīciju.
Latviešu mūzika koncertā būs pārstāvēta ar Raimonda Paula svītu „Melnās krāsas”, šai koncertā ar pianistu Viktoru Ritovu pie klavierēm, un izcilā latviešu trompetista un komponista Gunāra Rozenberga skaņdarbu „Mana pasaule”. Turklāt G. Rozenberga darba un G. Gudvina kompozīcijas „Hunting Wabbits 2”  atskaņojumā piedalīsies Mazā Operas un Teātra orķestra stīgu grupa, dodot iespēju klausītājiem dzirdēt bigbenda un stīgu orķestra saspēli, kas Rīgā nebūt nav tik bieži klausāma.

Koncerta RIGA JAZZ 2014 klausītājiem būs iespēja iegādāties jaunāko orķestra „Rīga” bigbenda ierakstu albumu „RIGA JAZZ”, kurā ieskaņota Raimonda Paula, Gordona Gudvina, Čika Koreas un Džordža Geršvina instrumentālā mūzika.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Jaunākie raksti