Līksma, Bārbala

Rīgā uzstāsies Maskavas labākais retromūzikas ansamblis „Tatjana”

25. oktobrī plkst. 19.00 kinoteātra “Splendid palace” lielajā zālē uzstāsies visapburošākais meiteņu kolektīvs „Tatjana”, kas izpilda XX gadsimta 30-60 gadu izcilākās dziesmas.

Meitenes – galvaspilsētas mūzikas un teātra mākslas augstskolu absolventes – virtuozi izpilda Leonīda Utesova, Klaudijas Šuļženko, Izabellas Jurjevas un Annas Germanas dziesmas, pārvēršot tās par īstiem hītiem. Meistarīgajos aranžējumos vienlaikus ir saglabāta pagājušā laikmeta atmosfēra un šarms un atklātas jaunas retro mūzikas skaņdarbu skaldnes un nianses.

Visas ar mīlestību izpildīšanai atlasītās dziesmas ir atšķirīgas – katrai ir sava vēsture, temperaments un raksturs, gluži tāpat kā pašām vokāli instrumentālā ansambļa „Tatjana” dalībniecēm – skaistulēm vintāžas kolekcijas tērpos.

Kolektīva sastāvā ir septiņas dalībnieces: Valērija Kogana (klavieres), Soņa Gaļimova (kontrabass), Irina Nahumova (ģitāra), Marfa Gorinja (sitamie instrumenti), Aļina Masļeņņikova (vijole), Miriama Sehona (vokāls un projekta dvēsele).


Koncerts klausītājus aizvedīs uz XX gadsimta vidu. Sirsnīgas un draiskas melodijas, dziesmas par mīlestību, draudzību un laimi uz mirkli atgriezīs mūs valdzinošajā laikmetā, kur šņāc patafons, sievietes nēsā krepdešīna kleitas, bet gaisā virmo smaržu „Krasnaja Moskva” aromāts. Virtuoza stilizācija, skanīgas balsis, asprātīgi aranžējumi un dziesmas, ko mēs visi pazīstam kopš bērnības. Meitenes ne tikai vienkārši izpilda senas dziesmas – viņas nostalģiju māk pārvērst maģijā, katru uzstāšanos noslīpēt kā dārgakmeni. Viņām ar sajūsmu aplaudē gan jaunieši, gan atturīgi intelektuāļi, dažādu vecumu cilvēki ar dažādie uzskatiem.

Papildu muzikālajai darbībai ansambļa „Tatjana” meitenes piedalās teatrālos un radošos projektos. Miriama Sehona veiksmīgi filmējas kino un uzstājas teātrī. Dažas no Miriamas pēdējām kinolomām ir Žeņa Zakita, Pjotra Ļeščenko, ko spoži atveidojis Konstantīns Habenskis, sieva filmā „Pjotrs Ļeščenko. Viss, kas bija...” un Rozālija Zemļačka, krievu revolucionāre Ņikitas Mihalkova blokbasterā „Solņečnij udar” (Saulesdūriens). Valērija Kogana uzstājas teātrī „Škola sovremennoi pjesi” (Modernās lugas skola). Izrādes, kurās piedalās Valērija, vairākkārtīgi ir nominētas Krievijas teātra balvai „Zolotaja maska” (Zelta maska).

Maskavas iedzīvotāji un viesi ansambli „Tatjana” ir dzirdējuši un redzējuši uz dažādām teātru skatuvēm un galvaspilsētas klubos, meitenēm ir uzstāšanās pieredze nozīmīgos pasākumos, piemēram, Maskavas Starptautiskajā kinofestivālā, festivālā „Kinotaurs”, balvas „Zolotoi orel” (Zelta ērglis) pasniegšanas ceremonijā, Augstās modes nedēļā Milānā, uzstāšanās televīzijas projektos „Večerņij Urgant”, „Čto? Gde? Kogda?” (Kas? Kad? Kur?) un citos.

Gaidām uz koncertu visus izsmalcinātos mūzikas cienītājus! Biļetes ir pieejamas „Biļešu serviss” tīklā bilesuserviss.lv.

Jaunākie raksti