Gunta, Ginta, Gunda

Kamerkora „Muklājs” 25 gadu jubilejas koncerts „Paralēles”

Sestdien, 25. oktobrī plkst. 17.00 koncertzālē Ave Sol notiks Rīgas Kultūras centra Iļģuciems kamerkora „Muklājs” 25 gadu jubilejas koncerts „Paralēles”.

Koncertprogrammā dažādu stilu un žanru skaņdarbi, kurus koris jubilejas sezonā izpildījis koncertos un konkursos. Koncertā skanēs Ērika Ešenvalda, Jāzepa Vītola, Pētera Barisona, Ilzes Arnes, Ilonas Rupaines, Pētera Plakida, Ārija Šķepasta, GeorgijaSviridova, Havjera Busto, Oskara Galiana, Astora Pjacollas, Antonio Estevesa, Jura Ābola un citu komponistu skaņdarbi. Pie klavierēm Jānis Karpovičs, soprāna solo izpildīs Laima Lediņa. Solistu lomās iejutīsies arī vairāki kora dalībnieki.

Kora 2013./2014. gada jubilejas sezona bija notikumiem bagāta. Tā sākās ar Jāzepa Vītola un Pētera Barisona daiļradei veltītu koncertu Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā. Sezonas gaitā koris ar labiem panākumiem piedalījās konkursā „Per Musicam ad Astra” Toruņā, Polijā un konkursā „Zem Māras zīmes” Dobelē, kā arī Pasaules koru olimpiādē Rīgā, kur ieguva zelta diplomu. Kora jubilejas ietvaros šī gada pavasarī notika garīgās mūzikas koncerts ar F. Šūberta mesu G-dur.

Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems” kamerkoris „Muklājs” dibināts 1989. gadā. Kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Jānis Kokins. Līdz 2012. gadam kori vadīja tā dibinātāja Sandra Šmate. Koris ir vairākkārtējs Dziesmu svētku koru karu laureāts un starptautisko festivālu un projektu dalībnieks. Kamerkoris „Muklājs” ar panākumiem piedalījies starptautiskos koru konkursos Maltā, Itālijā, Vācijā, Spānijā, Polijā un citās valstīs. Šobrīd kora rindas pārstāv 30 dziedātāji. Kolektīva repertuārā ir skaņdarbi no renesanses perioda līdz pat 21. gadsimtā sarakstītajiem skaņdarbiem.

Atzīmējot ceturtdaļgadsimta jubileju, koris ar prieku un entuziasmu vēlas iepazīstināt klausītājus ar savas darbības muzikālo spektru un sniegt emocionālu baudījumu ikdienas steigā!

Ieeja koncertā bez maksas. 

Jaunākie raksti