Līksma, Bārbala

Gaidāmo Latvijas valsts svētku gaidās norisināsies koncerts skolēniem

Atzīmējot Lāčplēša dienu un gaidāmos Latvijas valsts svētkus, uz sarunu par mūziku „Es dziedāšu par tevi, Tēvu zeme” trešdien, 5. novembrī, aicina Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”. Kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē ar skolēniem sarunāsies dziedātājs un aktieris Daumants Kalniņš, dziedās Aija Vītoliņa (Amber), spēlēs orķestris „Rīga” diriģenta Raita Ašmaņa vadībā.

Novembris ir Latvijas valsts svētku mēnesis, kad mēs ar īpašu pietāti  pievēršamies latviešu kultūrai, tradīcijām un vēsturei.

Koncertā „Es dziedāšu par tevi, Tēvu zeme” mazie klausītāji ar mūzikas starpniecību uzzinās vairāk par 11. un 18. novembra svētkiem – laiku, kad godinām Latvijas valstiskumu, tautu un kultūru, pārlūkos Latvijas vēstures lappuses, ieskatīsies Andreja Pumpura eposā „Lāčplēsis”,  iztēlē un dziesmās pārstaigās Latvijas kalnus un lejas, kā arī iepazīs Dziesmu un deju svētku norises. Sarunā par mūziku līdzās tautasdziesmām skanēs arī Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa, Emīla Dārziņa, Jurjānu Andreja un citu iemīļotu latviešu komponistu skaņdarbi, tostarp dziesmas Aijas Vītoliņas un Daumanta Kalniņa sniegumā.

„Es dziedāšu par tevi, Tēvu zeme” ir otrais koncerts Profesionālā pūtēju  orķestra „Rīga” organizētajā sarunu ciklā „Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!”. Šogad koncerti notiek kinoteātrī Splendid Palace trešdienās plkst. 13.00, sniedzot iespēju mazajiem klausītājiem baudīt labu mūziku un tuvāk iepazīt orķestri.

Uz koncertu „Es dziedāšu par tevi, Tēvu zeme” ir iespējams iegādāties ieejas biļetes.

Vienas biļetes cena ir € 5, abonementa cena - € 10. Biļetes pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Jaunākie raksti