Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltīti pasākumi Rīgā 2014

Latvijas Republikas 96. proklamēšanas gadadienā iedzīvotāji aicināti uz svētku pasākumiem un svinīgiem koncertiem, informēja Rīgas pašvaldībā.

Rīgas Porcelāna muzejā (Vecrīgā, Kalēju 9/11) 18. novembrī no plkst. 12.00 līdz 15.00 svētku meistardarbnīca. Tajā ikvienam būs iespēja no porcelāna masas izveidot simboliskus dekoratīvus rotājumus, izmantojot ģipša sagataves, piemēram, ozollapas, kā arī citas formas. Līdz 30. novembrim Rīgas Porcelāna muzejā apskatāma arī 9. starptautiskā mazo formu porcelāna izstāde. Muzeja apmeklējums bez maksas. Dalība meistardarbnīcā EUR 4.60 – 8.20 (atkarībā no priekšmeta veida).

Kultūras un atpūtas centrā „Imanta” 18. novembrī plkst. 14.00 koncerts „Es stāvu dziesmas vidū”. Koncertprgrammā latviešu komponistu kora un populārās mūzikas dziesmu aranžijas koru „Aura” un „Namejs”, kā arī Rīgas Latviešu biedrības jauktā kora izpildījumā diriģenta Edgara Vītola vadībā. Koncertā piedalīsies solisti Zigfrīds Muktupāvels un Ieva Sutugova. Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas saņemami kultūras centrā „Imanta” katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00, vai rezervējami pa tālruni 67848615 darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Rīgas Sv. Pētera baznīcā (Skārņu ielā 19) 18. novembrī aicinām uz diviem svētku koncertiem – koncerts plkst. 15.00 veidots sadarbībā ar Lietuvas Republikas vēstniecību Latvijā, Čurļoņa stīgu kvartets kopā ar solistēm – Astu Krikščūnaiti (Lietuva) un Montu Martinsoni (Latvija), savukārt, plkst. 19.00 vokālās grupas „Latvian Voices” koncerts „Rūtoj…”. Ieeja koncertos bez maksas.

Muzejā „Rīgas Jūgendstila centrs” (Alberta ielā 12) 18. novembrī plkst. 16.00 svētku koncerts „Kokle – mana dvēsele”, kurā koklētāju ansamblis „Teiksma” atskaņos latviešu tautas mūziku. Koncertu caurvīs dzeja par kokli, kuru savā daiļradē daudzkārt pieminējuši latviešu dzejnieki, tostarp, Rainis, Jānis Akurāters un citi. Ieejas biļete koncertā EUR 1.50.

Rīgas Kultūras centrā „Iļģuciems” (Lidoņu ielā 27, k-2) 18. novembrī plkst. 17.00 aicinām uz svētku koncertu „Es gribu dzīvot Tēvu zemē”, kurā ar īpašu koncertprogrammu uzstāsies brāļi Ziemeļi. Gandrīz pirms trīsdesmit gadiem Latvija pirmo reiz izdzirdēja brāļu Ziemeļu dziesmu „Uzsniga sniedziņš balts”, tās liriskais izpildījums un skanīgais dziedājums saviļņoja klausītāju sirdis. Arī šoreiz koncertprogrammā dziesmas ar sirdij tuviem vārdiem un melodijām, kas ļaus ikvienam koncerta apmeklētājam izjust svētku svinīgo atmosfēru. Ieeja koncertā ar ielūgumiem, kuri no 10. novembra no plkst. 10.00 līdz 18.00 saņemami Rīgas Kultūras centrā „Iļģuciems”. Tālrunis uzziņām 25486092.

Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” 18. novembrī plkst. 17.00 svinīgs koncerts „Skan sirdī Latvija”, kurā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris un solistes Elīna Šimkus un Ilze Zariņa diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Koncertprogrammā latviešu komponistu, tostarp, Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Jāzepa Mediņa, Pētera Barisona, Jāņa Ivanova un Imanta Kalniņa mūzika. Koncertu vadīs Valmieras Drāmas teātra aktieris Aigars Apinis. Ieeja koncertā bez maksas.

Latvijas Republikas proklamēšanas 96. gadadienai veltītos pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome, detalizēta pasākumu programma pieejama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv, kā arī drukātā veidā Tūrisma un informācijas centros.

Jaunākie raksti