Laura, Jadviga

„Mazajā Ģildē” notiks Beātes Zviedres trio Adventa koncerts džeza noskaņās

7. decembrī plkst. 16.00 „Mazās Ģildes” Lielajā zālē ar Rīgas Domes atbalstu tiks turpināta iepriekšējos gados iesāktā tradīcija – Adventa koncerts jauniešiem. Kā jau ierasts, šie ir pozitīvas un atraktīvas gaisotnes koncerti. Šogad tajā piedalīsies Beātes Zviedres trio ar īpaši radītu programmu „Mūziklu zelts”, kuru veidos visā pasaulē populāru mūziklu un Ziemassvētku dziesmu aranžijas džeza noskaņās.

Mūziklu šarms allaž ir piesaistījis lielu publikas uzmanību. Tās ir ne tikai dziesmas, bet arī artistiskuma pilni, miniatūri stāsti. Šīs programmas ietvaros būs iespēja dzirdēt skaņdarbus gan no leģendāriem mūzikliem (Cabaret, Nine, The Sound of Music, West Side Story u. c.), gan no salīdzinoši nesen tapušām, krāšņām muzikālām filmām. Savukārt džezs trio mūziķiem ir ļoti tuvs, jo šo žanru viņi ir studējuši Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļā.

Šoreiz programmu papildinās arī svētku sajūtu raisošas Ziemassvētku melodijas. Par kopējo noskaņu gādās atraktīvais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Brūveris.

Beāte Zviedre ir vokāliste ar smalku un niansētu balsi, plašu diapazonu un daudzpusīgu muzikālo pieredzi. Ikdiena vokālās grupas Framest sastāvā jaunajai dziedātājai devusi iespēju pilnveidot sevi visdažādākajos muzikālajos projektos. Tie ietvēruši gan sadarbību ar grupas New York Voices līderi Pīteru Eldridžu (Peter Eldridge), gan koncertdarbību Eiropas valstīs, Krievijā un Ķīnā, tāpat arī dalību konkursā Jaunais vilnis 2012.

Tuvas attiecības Beātei ir arī ar teātra skatuvi – viņa atveidoja Esmeraldas lomu Latvijas Nacionālā teātra izrādē Parīzes Dievmātes katedrāle.

Trio sastāvā:
Balss – Beāte Zviedre
Klavieres – Dāvis Bindemanis
Kontrabass – Reinis Ozoliņš

Ieeja koncertā bez maksas.

Jaunākie raksti