Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aicina uz romantisku Ziemassvētku koncertu gaišā un svinīgā noskaņā „Svētki, pērles un romantika”

25. decembrī plkst. 14.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centrā „Imanta” aicinām uz romantisku koncertu gaišā un svinīgā noskaņā „Svētki, pērles un romantika”. Tajā muzicēs ģitārists Kaspars Zemītis, ar viņu kopā uzstāsies Jolanta Strikaite (soprāns) un Sinfonietta Rīga stīgu kvartets.

Koncerta „Svētki, pērles un romantika” izvēlētā programma mūzikas skaņās uzburs svētku mirdzumu, dvēseles pacilājumu un prieku - to skaistumu, sirsnību un mīlestību, ko Ziemassvētku laikā vēlamies ieraudzīt un sniegt mums visapkārt. Koncertā dzirdēsim itāļu, spāņu un francūžu (vai franču) mūziku, sākot no 18. gadsimta pērlēm līdz pat mūsdienām: komponistu Luidži Bokerini, Džokvīna Rodrigo, Kloda Debisī, Rolanda Diēnsa u.c. skaņdarbus, kā arī romantisko Džuljetas āriju no Šarla Guno operas „Romeo un Džuljeta”. Vairākus skaņdarbus Kaspars Zemītis īpaši pielāgojis ģitārai un stīgu kvartetam. Koncerta noskaņu papildinās īpašs Emīla Dārziņa „Melanholiskā valša” pārlikums solo ģitārai. Noslēgumā mūziķi atskaņos arī skaistākās tradicionālās Ziemassvētku melodijas.

Kaspars Zemītis ir viens no pazīstamākajiem un virtuozākajiem latviešu ģitāristiem, kura ģitārspēle pievelk un suģestē. Zemītis veiksmīgi darbojas gan akadēmiskajā, gan populārajā mūzikā, sintezējot tās kopā un radot jaunu mūzikas pasauli. Kaspars uzskata, ka ģitāra ir ārkārtīgi daudzveidīgs instruments, un ģitāras skaņas lieliski harmonē ar stīgu kvarteta skanējumu, papildinot un piešķirot tam jaunas krāsas, tieši tāpēc ģitāristu jau ilgus gadus saista muzikāla draudzība ar Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu, ar kuru kopā viņš muzicēs arī šoreiz. Savukārt, Jolantas Strikaites maigā un dzidrā balss uzrunājusi daudzus laikā, kad dziedātāja darbojusies trio „Lady’s Sweet” sastāvā, kā arī piedalījusies populārajos mūziklos „Nožēlojamie” un „Vestsaidas stāsts”. Jolanta debitējusi arī kā Latvijas Nacionālās operas soliste, un koncertā „Svētki, pērles un romantika” būs dzirdams viņas liriskais un vieglais soprāns.

Ieeja koncertā bez maksas, saņemot ielūgumu Rīgas Kultūras un atpūtas centrā „Imanta” katru dienu no 10.00 līdz 20.00, vai rezervējot pa tālruni 67848615 darba dienās no 9.00 līdz 17.00.

Jaunākie raksti