Gunta, Ginta, Gunda

Rīgas Domā notiks „Ziemassvētku prelūdija” ar izcilu Latvijas un ārvalstu mākslinieku piedalīšanos

Sestdienā pirms Ziemassvētkiem, 20.decembrī, Rīgas Domā tiks uzburta pasakaina pirmssvētku skaņu pasaule. Koncertā „Ziemassvētku prelūdija” ar klasiskās mūzikas skaņdarbiem uzstāsies Inese Galante kopā ar slaveno stīgu kvartetu Prometheus Quartett un tādiem spilgtiem Latvijas māksliniekiem, kā Sergejs Jēgers, Aivars Kalējs un citi.

„Ziemassvētki ir harmonijas, dvēselisku melodiju un pārdomu caurstrāvots laiks. Koncertā „Ziemassvētku prelūdija” vēlamies dāvāt noskaņu, kas ļaus rast iekšēju mieru, aizmirst par ikdienas steigu un noskaņoties svētku vakaram. Ceru, ka balsu, stīgu un ērģeļu izjustie tembri ikviena koncerta apmeklētāja sirdī ienesīs patiesu siltumu,” stāsta Inese Galante.

Niansēm bagātā soprāna īpašniece Inese Galante koncertā „Ziemassvētku prelūdija” uzstāsies kopā ar neordināro kontrtenoru Sergeju Jēgeru, ilggadējo draugu ērģelnieku Aivaru Kalēju, jauno un talantīgo vijolnieku Daniilu Bulajevu un pianistu Andreju Feldmani-jaunāko. Piedalīsies arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, atskaņojot akadēmiskās mūzikas klasiķu skaņdarbus.

Ineses Galantes fonda labākajās tradīcijās klausītājiem tiek gatavots arī īpašs pārsteigums–par to kļūs tikšanās ar slaveno stīgu kvartetu Prometheus Quartett, kura repertuārā ietilpst ne tikai klasiski romantiskā laikposma šedevri, bet arī 20.–21.gadsimta mūzika visā stilistiskajā un žanriskajā daudzveidībā. Kvartets tika izveidots Vācijā 1997. gadā, un kopš tā laika ar panākumiem koncertē gan dzimtenē, gan ārzemēs. Jāatzīmē arī kvarteta sadarbība un kopprojekti ar pasaules līmeņa mūziķiem–Džo Kokeru,Cukero un grupu Westlife.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās visā Latvijā un vietnē www.bilesuparadize.lv.

Jaunākie raksti