Vēsma, Fanija

Buge Veseltofts Rīgā prezentēs jaunā albuma programmu

Viens no galvenajiem festivāla “Rīgas Ritmi” viesiem – norvēģu taustiņinstrumentālists un komponists Buge Veseltofts (Bugge Wesseltoft) – koncertā Rīgā prezentēs sava nupat klajā nākušā albuma “Bugge & Friends” programmu, piedaloties ieraksta dalībniekiem.

Buge festivālā uzstāsies kā projekta “Bugge ‘N’ Friends” dalībnieks. Tā ir  daudznacionāla mūziķu apvienība, kas pirmoreiz kopā uzstājās 2011. gadā un kuras mūziķus vieno plūstošs melodiskums, maigas ritma sekcijas, elektroniski bīti un sevī ievelkošas kompozīcijas. To autors ir pats Veseltofts un tā ir patiesi starptautiska mūzika ar ietekmēm no vairākām kultūrām.

Bez paša galvenā vaininieka “Bugge ‘N’ Friends” muzicē franču trompetists Ēriks Trufā (Erik Truffaz), turku saksofonists Ilhans Ersahins (Ilhan Ersahin), amerikāņu producents Hoakins “Džo” Klasēls (Joaquin “Joe” Claussell), kā arī divi norvēģi – basists Māriuss Reksjē (Marius Reksjø) un bundzinieks Andrēass Bī (Andreas Bye).

Ierakstā piedalījās vēl vairāki norvēģu mūziķi – perkusionists Ēriks Holms (Erik Holm), džeza vokālists Tōruns Ēriksens (Torun Eriksen) un elektrodžeza grupas “Beady Belle” vokāliste Beāte Leha (Beate Lech). Albums ierakstīts Veseltofta studijā “Bugges Room” Oslo un “Nublu” studijā Ņujorkā., kā producentam darbojoties projekta dalībniekam Klasēlam. Savukārt izdevusi ierakstu Buges izdevniecība “Jazzland Recordings”.

Vairāk kā 50 minūšu garais septiņu kompozīciju albums nesteidzīgi piedāvā dažādas muzikālās noskaņas – no ambientas līdz pat deju klubiem atbilstošai, apliecinot, ka Veseltofts ieņēmis jau stabilu vietu uz mūsdienu elektrodžeza skatuves. Viņa mūzika nepazīst robežas, jo Buge labprāt ietekmējas no dažādu pasaules tautu mūzikas kultūrām un ļaujas eksperimentiem. Akadēmisku izglītību tā arī neieguvušais tīrradnis brīvi spēlējas ar muzikālajām formām, radot nepiespiesta viegluma un skaņu lidojuma sajūtu.

Jaunais albums lieliski der gan kā fona mūzika, gan kā pamatots iemesls, lai ļautos smalkām elektrodžeza niansēm, ko noteikti dzirdēsim arī koncertā Rīgā.

Projekts “Bugge ‘N’ Friends” uzstāsies Rīgas Kongresu namā 2. jūlijā plkst. 19.00.

Biļetes nopērkamas “Biļešu serviss” kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Vairāk informācijas rigasritmi.lv.

Jaunākie raksti