Gunta, Ginta, Gunda

Stacijas laukumu pieskandinās „Mirage Jazz Orchestra” īpašais sastāvs

Piektdien, 31. jūlijā no plkst. 16:00 līdz 19:00 kultūras aktivitāšu centrā „Origo Summer Stage” ar spilgtu trīs stundu garu priekšnesumu uzstāsies vadošo Latvijas džeza mākslinieku „Mirage Jazz Orchestra” īpašais sastāvs „Mirage Octet”, kas noslēgs daudzveidīgo „Origo Summer Stage” jūlija programmu.

Jūlijs uz „Origo Summer Stage” skatuves bija festivālu mēnesis, kad vienkopus pašā Rīgas centrā pulcējās dalībnieki no spilgtākajiem vasaras džeza, blūza, klasiskās un folkmūzikas festivāliem. Jūlija sākumā uz „Origo Summer Stage” skatuves norisinājās festivāla „Rīgas Ritmi” un festivāla „Saulkrasti Jazz” atklāšanas koncerti, tāpat spilgtas koncertprogrammas piedāvāja festivāls „Artissimo”, folkfestivāls „Baltica” un „Blūza svētki Origo”. Šomēnes rīdziniekus un pilsētas viesus veselas nedēļas garumā priecēja arī Dziesmu un deju svētku pasākumi un īpašā radio Pieci.lv studija Stacijas laukumā.

Noslēdzot jūlija daudzveidīgo muzikālo programmu, 31. jūlijā plkst. 16:00 uz „Origo Summer Stage” skatuves muzicēs „Mirage Jazz Orchestra” īpašais sastāvs „Mirage Octet”, kas izveidots kā orķestra solistu ansamblis. Mūziķi spēlē dažādu stilu mūziku – sākot no džeza klasikas līdz pat pazīstamām popmūzikas kompozīcijām, tām piešķirot savu, unikālu ansambļa skanējumu.

„Šajā koncertā akcents tiks likts uz latviešu tautasdziesmu aranžējumiem džeza mūzikā. Protams, mēs spēlēsim arī publikai zināmas tradicionālās džeza tēmu apdares, kuras nodrošinās ļoti vasarīgu noskaņu priekšnesuma laikā,” par 31. jūlijā gaidāmo koncertu uz  „Origo Summer Stage” skatuves saka grupas trombonists Lauris Amantovs. „„Origo Summer Stage” ir lieliska iespēja cilvēkiem iepazīties ar labu mūziku, dodoties savās ikdienas gaitās, gaidot vilcienu, pastaigājoties pa pilsētu vai vienkārši garām ejot uz brīdi apstājoties un izbaudot priekšnesumus brīvā atmosfērā. Šeit katra uzstāšanās ir liels notikums, koncertiem parasti ir liela publika un lieliska gaisotne, kurā cilvēki ar interesi klausās mūziku. Jo vairāk tiks dotas šādas iespējas cilvēkiem sastapt mākslu pilsētvidē, jo labāk,” stāsta Lauris Amantovs.

Visi „Origo Summer Stage” koncerti ir bezmaksas un apmeklētāji tos var klausīties ērti iekārtojoties Stacijas laukumā izvietotajās sēdvietās vai arī kādā no t/c „Origo” kafejnīcu vasaras terasēm – „Gan Bei”, „Double Coffee” un „Il Patio”.

Kultūras aktivitāšu centra „Origo Summer Stage” turpinājumā arī augustā skatītājus sagaida krāšņa un daudzveidīga kvalitatīvu bezmaksas koncertu programma, kas tiks izsludināta tuvākajās dienās.

Jaunākie raksti