Aldonis, Agija

Sieviešu kora „Līga” un Slovākijas jauktā kora „Lipka” koncerts Rīgas Sv. Pētera baznīcā

Piektdien, 31. jūlijā plkst. 16.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā aicinām uz koru koncertu „Skan balsiņis”, kurā muzicēs sieviešu koris „Līga” un viesi no Slovākijas - jauktais koris „Lipka”.

Koncertā „Skan balsiņis” kori atskaņos latviešu, slovāku un citu pasaules komponistu garīgo un oriģinālmūziku, kā arī tautas dziesmu apdares, ļaujot klausītājiem iepazīt kopīgo un atšķirīgo latviešu un slovāku kora dziedāšanas tradīcijās.

Slovākijas jauktais koris „Lipka” dibināts 1999. gadā, un  kora mākslinieciskā vadītāja ir Marija Mišunoveja  (Márie Mišunovej). Koris darbojas kā Nitras pilsētas Dienas centra kolektīvs. Koris regulāri organizē koncertus Nitras pilsētā, piedalās dienas centra organizētajos pasākumos, festivālos un pilsētas mēroga pasākumos, kurus organizē Nitras pašvaldība, kā arī starptautiskos festivālos un citās norisēs. Kora repertuārā būtiska ir slovāku tautas mūzika, kā arī slovāku komponistu garīgā mūzika.

Koris „Līga” 2014. gadā svinēja savu 55. pastāvēšanas gadadienu un ir viens no vecākajiem Latvijas sieviešu koriem. Sieviešu kori „Līga” 1959. gadā dibināja Jānis Brants, savukārt, kopš 2004. gada viņa darbu turpina Maija Feldmane. Puse dalībnieku korī „Līga” dzied ilgāk kā 10 gadus, un vairāk kā desmit dziedātājas kopā muzicē pat vairāk kā 20 gadus. Savā pastāvēšanas laikā koris „Līga” piedalījies visos Latvijas Dziesmu svētkos un savās programmās sagatavojis gan Dziesmu svētku repertuāru, gan klasiķu darbus. Īpaši iemīļotas kora dziedātājām ir tautas dziesmas un tautas dziesmu apdares, kā arī dažādu paaudžu latviešu autoru garīgā un laicīgā mūzika.

Ieeja koncertā bez maksas.

Jaunākie raksti