Gunta, Ginta, Gunda

Kāzu ielūgumi: 7 oriģinālas idejas kāzu ielūgumiem

Aizvien vairāk jauno pāru kāzu ielūgumus izvēlas nevis sūtīt pa pastu, bet gan nodot personīgi. Jāteic, ka tādējādi rodas iespējas tos izveidot daudz oriģinālākus.

Lūk, 7 oriģinālas idejas kāzu ielūgumiem vai to papildinošiem elementiem:

1. Grāmatzīme
Grāmatzīme – oriģināli un praktiski. Šis ir viens no tiem retajiem ielūguma formātiem, kurā Jūsu viesi var ieskatīties ikdienu, ievietojot to savā plānotājā vai grāmatā, kas tiek lasīta. Tas savu aktualitāti nezaudēs arī pēc gadiem pieciem.
Noformējums. Viena no idejām, kas varētu izskatīties gana oriģināli – miniatūra fotoreportāža, kur katra fotogrāfija papildināta ar ielūguma tekstu. Vienkāršākais variants – jautra pusstunda foto kabīnē, kas vainagojusies ar neskaitāmām fotogrāfijām.

2. Magnētiņš
Magnētiņš, kas piestiprināms pie virsmām, ir gana oriģināls kāzu ielūguma papildinājums, lai tas paliktu atmiņā jūsu viesiem.
Noformējums. Uz tā var izvietot gan jaunā pāra iniciāļus, gan kāzu dienas simboliku vai arī kādu citu interesantu niansi, kas saistās ar saderinātajiem. Zem zīmējuma apakšā noteikti neaizmirstiet iegravēt arī kāzu datumu. Svarīgi ir atcerēties, ka magnētiņš ir stila elements, nevis vieta, kurā izvietot visu kāzu ielūguma tekstu. Magnētiņš ir jāpapildina ar rakstisku ielūgumu, kurā ierakstīta laulību ceremonijas vieta, svinību vieta, datums, laiks, u.c. norādījumi.

3. Kanceleju preču komplekts
Zīmuļi, pildspalvas un piezīmju lapiņas, tās ir lietas, kuras ikviens no mums ikdienā izmanto, tad kāpēc gan šos priekšmetus nepadarīt par kičīgiem kāzu ielūguma papildinošiem elementiem!
Noformējums. Visu personalizējam. Pildspalva vai zīmulis, kurā iestrādāts kāzu datums, jaunā pāra vārdi vai arī kāzu simbolika. Savukārt to visu var papildināt ar piezīmju lapiņu komplektu, kurā nodrukāti pāra iniciāļi, kāzu datums, laiks, vieta. Lai padarītu šo ielūgumu vēl interesantāku, rakstāmlietas un piezīmju blociņu var izvēlēties atbilstoši kopējam kāzu stilam.

4. Kārbiņa
Katram no mums patīk saņemt pārsteigumu, tad kāpēc gan Jūs savus viesus nevarētu iepriecināt ar ielūgumu – pārsteiguma kārbiņa!
Noformējums. Ir jāļauj vaļa fantāzijai. Kārbiņu var pildīt ar saldumiem, akmentiņiem, skaistiem gliemežvākiem, rožu ziedlapiņām vai citām interesantām detaļām, starp kurām paslēpts kāzu ielūgums. Šis detaļas var pieskaņot kopējam kāzu stilam. Ja kāzas plānotas, piemēram, pie jūras, tad kārbiņu var pildīt ar gliemežvākiem, kuros paslēpts pasteļtoņu ielūgums, kas sarullēts un pārsiets ar lentīti. Tāpat iespējams variēt arī ar kārbiņu izmēru, krāsu un formu. Interesanti izskatās arī tas, ja uz tās tiek uzdrukāta jaunā pāra fotogrāfija.

5. Medus podiņš

Ja topošais vīrs un sieva ir gaužām lieli saldumu mīļi, tad kādēļ gan šo niansi neiekļaut arī kāzu ielūgumos, palutinot viesus ar gardi oriģinālu ielūgumu.
Noformējums. Burciņas izmēri un forma ir katra paša ziņā. Svarīgākā ir etiķete, jo tieši uz tās tiek uzdrukāts ielūgums. Ja kāzas plānotas lauku sētā, tad interesantāku nokrāsu šim ielūgumam varētu piešķirt, mazliet apdedzinot etiķetei maliņas, tādējādi radot senatnīgu pieskaņu. Savukārt burciņas vāciņu apdarināt ar lina audumu, kas apsiets ar aukliņu. Lai ielūgumu padarītu noslēpumaināku, medus burciņu var ievietot interesantā auduma vai kāda cita materiāla maisiņā.

6. Kabatlakatiņš, gredzenu spilventiņš
Kabatlakatiņš vai gredzenu spilventiņš ar ielūguma teksta apdruku vai izšuvumu. Kuram gan tas varētu nepatikt – jā, arī šādā veidā Jūs varat viesus uzaicināt uz savu kāzu dienu.
Noformējums. Var izmantot gan apdrukas, gan arī roku darbu. Protams, ka ar rokām izšūts kabatlakatiņš vai spilventiņš izskatīsies pavisam citādi, taču jārēķinās, ka šāda ielūguma izmaksas varētu būt daudz augstākas, nekā izvēloties apdrukas. Spilventiņā vai kabatlakatiņā var iestrādāt gan jaunā pāra fotogrāfiju, iniciāļus, kāzu dienas simboliskus elementus, gan arī ielūguma tekstu.

7. Video kāzu ielūgums
Tas ir gana oriģināls veids kā sev tuvos un mīļos cilvēkus informēt par kāzām.
Noformējums. Video materiālā topošā sieva un vīrs saviem viesim stāsta par savu lielo notikumu, turklāt šajā rullītī iespējams iekļaut ne tikai ielūguma tekstu, bet gan arī citas nianses, kuras saistītas ar kāzām, un varētu būt noderīgas viesiem. Piemēram, pasākuma programma, karte, vēlamo dāvanu saraksts, mazs ieskats topošā vīra un sievas ikdienas gaitās.

Jaunākie raksti