Alīna, Sandris, Rūsiņš

Bērnu ballītes: 10 ziemīgas idejas bērnu ballītei

Katram gadalaikam piemīt kaut kas, ko tajā dievina bērni, tāpēc, ja bērna dzimšanas vai Vārda diena ir ziemā, jāizmanto šī gadalaika sniegtās prieka iespējas. Mēs aicinām arī ziemā svinēt ārā - tā, lai pēc tam sārti vaigi un laba apetīte.

Piedāvājam vairākas idejas, kuras var savstarpēji kombinēt, lai tieši jums izdotos šīs ziemas izcilākā bērnu ballīte.

Pikošanās turnīrs būs smieklus raisoša atrakcija lielākiem bērniem (sākumskolas un skolas vecumā). Lai šai atrakcijai piešķirtu īpašu azartu, ballītes dalībniekus var sadalīt divās grupās un uzvarētājiem (zaudē tie, kuru apģērbs pēc spēles ir visbaltākais) apsolīt balvas. Pirms šāda turnīra ballītes dalībnieki noteikti jābrīdina par plānoto, lai viņiem būtu atbilstošs apģērbs.

No kalniņa braukšanas sacensības, kā novērots, patīk pilnīgi visu vecumu ballētājiem (ne tikai bērniem). Izcili viss izdodas, ja ir sagatavoti dažādu veidu no kalna šļūcamie - ragavas, plēve, piepūšamie gumijas riņķi, polietilēna maiss, kas pildīts ar salmiem u.tml. Arī šo var pārvērst sacensībā - kurš nobrauks vistālāk. Dodoties uz kalnu der paņemt līdzi arī sniega lāpstu, jo tā nobrauciena trasi var pilnveidot un nepieciešamības gadījumā uzbērt augstāku.

Lielākā sniegavīra uzcelšanas čempionāts ir lielisks risinājums mazākiem bērniem- pat viengadnieks priecāsies par lielajām sniega bumbām un mēģinās uzzīmēt sniegavīra muti.

Uz slēpēm! Bērni jau no 3 gadu vecuma esot gatavi kāpt uz slēpēm un apgūt pamatus, lai stabili nobrauktu no kalna. Varbūt ballītē nodrošināt viņiem šādu iespēju? Kopā ar instruktoru (vai bez tā) dodoties uz kalnu?

Tērvetes Rūķīšu meža takas un arī citas dabas takas ir atvērtas arī ziemā. Tērvetes takas, piemēram, ir apgaismotas un sola, ka tajās arī celiņi ziemā ir iztīrīti. Pastaiga pa dabas takām ziemā var kļūt par īstenu piedzīvojumu.

Pikniks ir teju obligāts noteikums, ja izvēlaties kādu no augstākminētajām aktivitātēm, bet tas var notikt arī pats par sevi. Ziemas piknikā obligāti jābūt daudz kakao un/vai tējai, kafijai, karstvīnam (pieaugušajiem), karstai sulai. Iederēsies arī uz ugunskura cepamas desiņas, kas ļaus reizē mieloties un sasildīties, nelieli pīrādziņi un maizītes. Pēc āra aktivitātēm apetīte allaž ir liela.

Eksperimenti telpās veicami dienās, kad laika apstākļi ārā nevilina. Maziem bērniem interesanti būs jau vērot, kā sniegs kūst, nonācis istabas temperatūrā. Lielāki var veikt sarežģītākus eksperimentus - likt sniegu ledusskapī vai kausēt uz uguns, iekrāsot to un citādi pārbaudīt. Īsts pētnieku darbs.

Sveču liešana arī piestāv rudenim un ziemai. Jāļauj bērniem liet dažādu formu sveces un izdekorēt (aplīmējot vai iegravējot) tās. Būs patīkams pārsteigums jubilāram vai vecākiem.

Piparkūku cepšana ir īsti ziemīga nodarbe- kad istabā sāk smaržot pēc tām, ir skaidrs, ka ārā ir ziema. Un bērnu ceptās piparkūkas formu un dekoru dažādībā ir nepārspējamas.

Lāsteku apgleznošana patiks māksliniekiem. Ņemiet ūdenskrāsas, otas, atbilstoši saģērbieties, atrodiet iespējami zemāk nostiepušās lāstekas un dodieties tās izkrāsot! Tas būs kaut kas nebijis!

Jaunākie raksti