Gunta, Ginta, Gunda

Idejas bērnu ballītei karstā vasarā

Grūti iedomāties kādu bērnu, kuram nepatiktu ūdens un dažādas rotaļas ar to, tāpēc vasarīga ballīte ārā ar dažādām slapjām ūdens atrakcijām noteikti izraisīs sajūsmas pilnus saucienus. Te gan jāatceras, ka laikam jābūt patiešām lieliskam, lai mazie svinētāji nesaltu, kā arī pirms ballītes noteikti jābrīdina vecākus, lai bērnus nodrošina ar rezerves apģērbu.

Baseins mazajiem

Ja ballīte plānota maziem bērniem līdz 3 gadu vecumam, sajūsmu raisīs jau āra piepūšamais baseins vien. Tik maziem bērniem vēlams ūdeni iepriekš pasildīt, lai tas nav pavisam auksts. Protams, mazuļus ir ļoti labi jāpieskata, lai viņi baseinā būtu droši un stabili. Papildus prieku noteikti raisīs dažādas plastmasas pudeles, trauciņi, bumbas, ar ko rotaļāties siltajā āra baseinā.

Dubļu vannas


Drosmīgu vecāku bērni piekritīs arī dubļu vannu priekam  - lielās bļodās vai spaiņos ielej nedaudz ūdens, kurā bērni paši saber zemes un pēc tam bradā. Ticiet - mazie bērni patiešām novērtēs jūsu drosmi.

Ūdens pistoles


Lielākiem bērniem, kuri ar prieku skrien un, iespējams, spēlē kariņus, tieši laikā būs ballīte ar ūdens pistoļu atrakcijām. Rīkotāji katram ciemiņam var nopirkt ūdenspistoli, ar ko veiksmīgi startēt atrakcijās. Jautrību var organizēt dažādi, piemēram, sadaloties divās komandās, katra no kurām atrodas savā līnijas pusē, kuru nedrīkst pārkāpt. Uzvar sausākā komanda.

Ūdens baloni


Bērnu preču veikalos ir nopērkami mazi ūdens baloni, kurus piepilda ar ūdeni un izmanto dažādās bērnu atrakcijās. Arī vēsākā dienā var rīkot ūdens balonu tālmešanas sacensības, jo skats, kā baloni ar lielu ūdens salūtu saplīst, atduroties pret asfaltu vai zāli ir lielisks. Lielākiem un drosmīgākiem ballētājiem patiks arī mest vienam otram pa kājām (tā drošāk) ar ūdens baloniem. Tiesa, vecākiem nāksies nopūlēties, nemitīgi pildot balonus. Lai pietiktu kārtīgai jautrībai, iesakām iegādāties vismaz 200 balonus.

Ūdens pārliešanas sacensības

Variācijas:

- Katram bērnam piešķir 2 spaiņus un 1 krūzi. Vienu spaini pielej ar ūdeni. Otru spaini novieto attālāk. Bērnam ar krūzīti jāpārnes ūdens no viena spaiņa uz otru. Uzvar, protams, ātrākais.

- Šo pašu atrakciju var organizēt kā stafeti, kurā pēc katras krūzītes iztukšošana tā tiek nodota nākamajam komandas biedram.

- Ūdensvadu sentēvu gaumē var ierīkot, sadalot ballētājus 2 komandās. Katras komandas biedri nostājas garā līnijā. Vienā galā ir trauks ar ūdenī, otrā - tukšs. Bērni viens otram padod pilno krūzīti, līdz tā nonāk līdz tukšajam traukam un var tikt izlieta. Kurš pirmais?

Ūdens mērķī mešana

Ar ūdens pistoli vai ūdens baloniem var sacensties precizitātē, tiesa, mērķis jāizvēlas ūdensizturīgs.

Papildus ekstras

Bet kokteiļus šādā ballītē var papildināt ar pašu veidotiem ledus gabaliņiem, kuros iesaldētas puķes, ogas vai augļu gabaliņi. Skaisti, gardi un atsvaidzinoši.

Ūdens ballītē iederēsies arī ziepju burbuļi.

Visdrīzāk, ka arī dzert šādā ballītē ūdeni gribēsies vairāk kā ikdienā.

Jaunākie raksti