Mirta, Ziedīte

Kā sarīkot ne tikai jautru, bet arī drošu bērnu ballīti

Svinības pašiem mazākajiem vai bērnu ballīti var lieliski sarīkot pagalmā, sporta laukumā, jūras krastā vai jebkur citur brīvā dabā. Šādas svinības vasarā ļauj izpausties radošumā gan pieaugušajiem, gan pašiem ballītes galvenajiem varoņiem - bērniem. Pēc veikalu tīkla K-rauta vērojumiem bērnu svinībām raksturīgi izvēlēties noteiktu tēmu un attiecīgā stilā traukus, dekorus, aizvien vairāk tiek padomāts arī par bērnu drošību.

“Bērnu brīvdabas svinībās, protams, mazos viesus iepriecina it viss – tikšanās ar draugiem, interesants noformējums, sagatavotās uzkodas, bet vecāku uzdevums rūpēties arī, lai negadītos nepatīkamas traumas vai  citi starpgadījumi. Pirms mazo viesu ierašanās vajadzētu pārliecināties, ka pagalms vai izvēlētā atpūtas vieta ir droša bērniem. Ja ir pieeja ūdenskrātuvēm vai baseinam, jāparūpējas, ka bērni bez uzraudzības tur netiks. Tāpat, lai, piemēram, batuts ir aprīkots ar drošības tīklu,  mājdzīvnieki piesieti un dārza tehnika nepieejama. Bērnu ballītei ieteicams izveidot ierobežotu laukumu, lai bērni paliktu redzamā attālumā. Tāpat ļoti uzmanīgiem jābūt, ja svinībās izmanto grilu, ugunskuru, kur var apdedzināties. Ja iekuršanai izmanto speciālo degmaisījumu, tam gan pirms, gan pēc šī procesa jāatrodas bērniem nepieejamā vietā!” uzsver veikalu tīkla K-rauta mārketinga speciāliste Anete Adijāne.

Bieži par ballītes vietu izvēlas pagalmu, jo tad, laika apstākļiem pārsteidzot ar lietu, ir iespēja paslēpties iekštelpās. Savukārt brīvā dabā bieži vien tiek izmantotas dažāda izmēra nojumes, liecina veikalu tīkla K-rauta vērojumi. „Bērnu ballīti krāšņāku padarīs baloni un tematisks galda noformējums. Bērni atbilstoši savam vecumam un tobrīd sev aktuālajiem multfilmu varoņiem ar sajūsmu izvēlas ballītes tēmu, kurā populāri ir pirāti, klauni, princeses. Tā ballītes rīkotājiem ir iespēja izvēlētajā tematikā iegādāties vienreizlietojamos traukus, balonus, karodziņus un citus dekorus. Der padomāt arī par kopīgām aktivitātēm, kurās var iesaistīties gan bērni, gan pieaugušie. Piemēram, sarīkot spēles, kurās tiek izmantota bumba utml. Ja svinības paredzētas vēl vakarā, var padomāt par interesantu apgaismojumu. K-rauta veikalos iespējams iegādāties arī apgaismojošas ierīces, kas darbojas uz saules baterijām un radīs patīkamu noskaņu, iestājoties vakaram.

Brīvdabas ballītē bieži vien tiek izvēlēti grilēti ēdieni. „Pieejami gan stacionārie grili, gan izbraukumiem paredzētie grili. Gāzes grili ir dārgāki, tomēr tie ir drošāki un kalpos daudz ilgāk,” atgādina veikalu tīkla K-rauta mārketinga speciāliste Anete Adijāne.

Jaunākie raksti