Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Dienvidigaunija – aizraujošas brīvdienas ikvienam

Studentu pilsēta Tartu, gleznainā Otepē, tradīcijām bagātais Veru apriņķis - tā ir tikai daļa no skaistā un daudzveidīgā Dienvidigaunijas reģiona. Arī šajā vasaras sezonā Dienvidigaunija aicina iepazīt jau iemīļotus un jaunus aktīvās atpūtas pavadīšanas un apskates objektus, kā arī baudīt pasākumiem bagāto Dienvidigaunijas vasaru.

Dienvidigaunija ir lielisks brīvdienu galamērķis ģimenēm ar bērniem, turklāt aizraujošas aktivitātes atrodamas gan bērniem, gan arī pusaudžiem. Ne vien aktīvus un izklaidējošus, bet arī izglītojošus brīvā laika pavadīšanas veidus ģimenes atradīs gan centros, gan arī brīvā dabā.

Viens no iemīļotākajiem un aizraujošākajiem ir Tartu zinātnes centrs „Ahhaa”. Kopš pavasara apmeklētājus te sagaida arī jauna aizraujoša izstāde „Ahhaa, īpaši slepeni!”, kas apmeklētājus aizvedīs aizraujošajā spiegu pasaulē. Tāpat viens no aizraujošākajiem muzejiem ir „Igaunijas ceļu muzejs” Varbuses ciemā, kas apmeklētājus atraktīvā veidā izved pa gadsimtu gaitā mainīgajiem ceļiem. Šeit atrodama īpaša bērnu autotrase, bet pieaugušie var doties izbraucienā ar 100 gadu veciem velosipēdiem.

Tiem, kuri brīvā laika pavadīšanā dod priekšroku atpūtai dabā, Dienvidigaunija ir lieliska izvēle. Ne velti sadarbībā ar žurnālu „National Geographic” tieši Dienvidigaunijā izveidots žurnālam raksturīgo dzelteno logu ceļš, kas paver skatu uz Igaunijas tradicionālajām, kultūras un gleznainākajām dabas ainavām. Tāpat ikvienas pilsētas informācijas centrā iespējams iegūt informāciju par iespējām doties laivu ekskursijās vai pastaigā pa dabas takām, kā arī velo izbraucienos. Kopš gada sākuma pieejama arī Dienvidigaunijas stāstu un labo piedāvājumu grāmata, kurā atrodami vairāk nekā 300 dažāda veida piedāvājumi un kuponi, kas sniegs iedvesmu ceļošanai un arī ļaus ietaupīt, iepazīstot Dienvidigauniju. Latviešu valodā grāmatu izdevis apgāds „Jāņa sēta” un to iespējams iegādāties Rīgas Tūrisma informācijas centrā.

Sportisku atpūtu piedāvā dažādās Igaunijas vietās izveidotie piedzīvojumu parki. Lielākais no tiem ir Otepē piedzīvojumu parks, kur pa kokiem vijošās piedzīvojumu un  atrakciju bagātas atpūtas aktivitātes patiks patiešām visu vecumu apmeklētājiem, bet koku lapotnēs izveidotās trases nodrošinās pamatīgu adrenalīna devu arī visdrosmīgākajiem ģimenes locekļiem. Netālu no piedzīvojumu parka atrodas Tehvandi skatu platforma, no kuras paveras lielisks skats uz Otepē kalnainajām ainavām. Turpat tuvumā atrodas arī aizraujošā kāpšanas siena.

Vasara ir lielisks laiks arī vietējās kultūras baudīšanai, jo ik nedēļas nogale ir piesātināta ar bagātīgu pasākumu programmu. Jūlija sākumā Tartu aicina apmeklēt vienu no vasaras apmeklētākajiem pasākumiem „Tartu Hanzas dienas”, kas organizēts ar mērķi iepazīstināt ar pilsētas viduslaiku vēstures mantojumu. Bet augusta sākumā Tartu pilsētā noritēs Taru mīlestības filmu festivāls „TARTUFF”.

Veru apriņķis jūlija sākumā aicina uz nedēļu garu Veru folkloras pasākumu. Turklāt Veru apriņķis ir īpaši pazīstams ar to, ka šeit paveras plašas iespējas izbaudīt tradicionālus, gadsimtiem glabātus igauņu pirts rituālus. Aizraujoša pasākumu programma šeit sagaida arī kino un mākslas cienītājus, jo teju visu jūliju Veru pilsētā būs skatāma vides mākslas ekspozīcija „Kilometrs skulptūras”.

Plašāku informāciju par atpūtas iespējām Igaunijā un Dienvidigaunijas reģionā iespējams iegūt mājaslapā: www.visitestonia.com

Jaunākie raksti