Aldonis, Agija

Latvijas ražotāji Latvijas bērniem

Mīloši vecāki teju ik dienas domā, kā dot saviem bērniem iespējami labāko. Un kas gan priekš Latvijas bērniem var būt vēl labāks par tepat ražotām, kvalitatīvām precēm? Latvijas uzņēmēji, radošie cilvēki ir radījuši virkni patiešām interesantu produktu Latvijas (un ne tikai) bērniem. Lūk, daži no tiem!

Kartona podiņš "PIPIN". Šāds podiņš ir lielisks risinājums, dodoties ārpus mājas, kur bērniņam nav ērti izmantot sabiedriskās tualetes, vai pludmalē, kur nav tualešu, ceļojumā ar auto vai pie dabas. Saliktā veidā podiņš aizņem maz vietas, ir viegli saliekams un izmantojams vairākkārt, pirms lietošanas tajā jāievieto maisiņš. Podiņš paredzēts bērniem līdz 20 kg svarā un tas atvieglos dzīvi bez autiņbiksītēm.
Ražotājs: "Annahouse"
Cena: 1,80 lati

Prieka bikses. Runā, ka Prieka bikses nēsājot dzīvespriecīgi, brīvi domājoši un radoši cilvēki. Tās uzvelkot smaida pats nēsātājs un cilvēki viņam apkārt. Prieka bikses tiek šūtas no otrreiz izmantojamiem materiāliem, tās var nēsāt gan pieaugušie, gan bērni. Bikses ir stilīgas un ērtas.
Ražotājs: "Prieka bikses"
Cena: 6,00 - 9,00 lati (bērnu bikses)

Skrejritenis "Dip-dap". Tā ir unikāla bērna attīstību veicinoša rotaļlieta – roku darbs, izgatavots no bērza saplākšņa – augstas kvalitātes materiālu un laba dizaina apvienojums. Šīs rotaļlietas unikalitāte slēpjas tās vienkāršībā: tas ir divritenītis bez pedāļiem vai papildus ritenīšiem, kas tādā veidā attīsta bērna līdzsvara izjūtu un koordināciju. Kā arī sagatavo bērnu divritenim ar pedāļiem. Bērns ar to pārvietojoties ļoti labi attīsta visas muskuļu grupas. Skrejritenis ir ne tikai labs fiziskās attīstības instruments bērniem vecumā no 3 līdz 5 gadiem, bet tas arī dod nebeidzamu prieku, kad bērns pārvietojas ar skrejriteni "Dip-dap" uz bērnudārzu vai spēļlaukumu.
Ražotājs: SIA "MGS Factory"
Cena: 50,00 - 55,00 lati

Punktiņi rotaļājas. "Punktiņu rotaļa" rada ne tikai jaukus gultas veļas komplektus bērniem, bet arī rotaļlietām, kas īpaši iepriecinās mazās meitenes – lelles varēs gulēt tādās pašās sedziņās kā viņu saimniece. Gultas veļa tiek darināta no 100% kokvilnas satīna, kas ir patīkamāks un maigāks sajūtām. Bērniem patiks un saldi sapnīši garantēti.
Ražotājs: "Punktiņu rotaļa"
Cena: 25 - 42 lati (atkarībā no izmēra un komplektācijas)

Rotas meitenēm. Bērnu apģērbu zīmols "Petra.lv" piedāvā kleitas meitenēm un rada arī tām piemērotus aksesuārus – matu rotas (sprādzītes, gumijas, matu lentes u.c.), piespraudītes, somiņas. Rotas ir roku darbs, radītas, lai papildinātu ikdienu ar košāku elementu vai svētku notikumus ar kādu greznu akcentu.
Ražotājs: "Petra.lv"
Cena: no 1,60 latiem

Stilīgs nieciņš zīdainim. Bērniem piestāv krāsas – krāsainas cepures un lacītes. Uzliekot skaistu lacīti, mazulis būs pasargāts no siekalu plūdiem (odere aiztur mitrumu) un izskatīsies labi. Vēsākā laikā lacīte izmantojama kā šallīte lielākiem bērniem. Bet papildinot lacīti ar kareklīti ar bumbiņām, ko darīt būs arī mazajām rociņām.
Ražotājs: "Pupa"
Cena: 4,00 lati

Priecīgas sedziņas. Agrāk tradicionālā bilde, braucot mājās no dzemdību nama, bija ar baltu tīstokli rokās, kam apsieta zila vai rozā lenta. Mūsdienās ir pieejama plašāka izvēle un ir iespējams ietīt bērniņu arī krāsainās un dzīvespriecīgās sedziņās, padarot šo svinīgo mirkli vēl skaistāku. Sedziņa būs noderīga arī ikdienā – ratos, mašīnā, kā arī gultiņā vai šūpulītī.
Ražotājs: "Sapņu darbnīca"
Cena: 13,00 lati

Mācāmies burtus! Mammas zina, ka vislabāk bērni mācās, izmantojot rotaļas. Te ir tāda iespēja! Komplektā 33 latviešu alfabēta lielie burti, kā arī garumzīmes un mīkstinājuma zīmes. Līdzskaņi krāsoti zilā, bet patskaņi sarkanā krāsā. Burtu izmērs 5 cm. Burti ir izzāģēti un krāsoti ar roku, tāpēc varam būt elastīgi un mainīt gan burta formu, gan krāsu, gan izmēru.
Ražotājs: "Domiņa"
Cena: 30,00 lati

Trenējam pirkstiņus! Savukārt pašiem mazākajiem ir būtiski rotaļājoties trenēt pirkstiņus un rociņas, te palīdzēs speciālas krellītes. Attīstošās krellītes bērniem patīk, tām piemītot arī nomierinoša iedarbība. Lai pirkstiņiem būtu papildus masāža, šajā komplektiņā katra otrā krellīte apdarināta ar reljefu tamborējumu. Katra savērtā bumbiņa krāsota ar roku un ar ekoloģisku krāsu, tāpēc nav jābaidās, ja mazulis tās liek mutē. Rotaļlieta tiek rekomendēta bērniem vecumā no 6 mēnešiem līdz 1 gadam
Ražotājs: "Domiņa"
Cena: 7,50 lati

Patīkams šampūns. Latvijā top kosmētika no dabas veltēm, arī maigs bērnu šampūns, kas ir nomierinošs un īpaši piemērots mazuļu matiem, galvas ādai. Šāds šampūns nekož actiņās, padara matus mīkstus, rotaļīgus un viegli ķemmējamus.
Ražotājs: "Madara Cosmetics"
Cena: 5,95 lati (150 ml)

Senās, labās vērtības.
Velosipēdus "Spārīte" Latvijā savulaik uzsāka ražot jau 1974.gadā, nu ražošana atkal atjaunota, saglabājot vēsturisko dizainu un izpildījumu. Velosipēds braucot rada stabilu un drošu sajūtu, tam nav sasvēršanās vai apgāšanās risku. Tam ir ķēdes piedziņas mehānisms, kas ļauj viegli apgūt riteņbraukšanu. Izmantotie materiāli ir maksimāli nekaitīgi un draudzīgi dabai.
Ražotājs: "Velo Machine"
Cena: 65,00 - 69,00 lati

Dabīgas mēbeles. Bērnistabas mēbeļu komplekts "SUN" palīdzēs iekārtot mazulim neatkārtojama dizaina istabu, kurā nevajadzēs uzmanīties no asiem stūriem, jo tie visi ir noapaļoti. Minētajā sērijā ietilpst redeļu gultiņa, transportējama gulta, pusaudžu redele gultiņai, kumode ar pārtinamo virsmu, skapis, šūpulis un plauktiņi, katrs var no šī klāsta izvēlēties sev tīkamāko. Mēbeļu ražošanā tiek izmantoti bērza un priedes kokmateriāli, kas pēc apdares izceļ koka dabīgo skaistumu.
Ražotājs: SIA "TROLL Sigulda"
Cena: 699 lati (par komlektu "natural" un "white" krāsā – redeļu gultiņa, kumode ar pārtinamo virsmu, skapis)

Lācītis ar ideju. Liepājas uzņēmums "Wooly World", kas ražo rotaļu lāčus, nupat ieguvis pirmo vietu Zviedrijas vēstniecības rīkotajā konkursā par sociālās vienlīdzības veicināšanu. Zviedriem iepatikusies uzņēmuma ideja – no dabīgas vilnas veidotie lācīši palīdz redzes invalīdiem, proti, "Wooly world" darbinieki ir Liepājas neredzīgo biedrības biedri. Katram lācītim ir savs vārds un savs stāsts: "He...He he.. Mani sauc Puteklītis. Vai zini, kā smaržo debesis? Es zinu, man pat šķiet, ka esmu tur bijis, he! Vēl es pazīstu daudzas neredzētas vietas un esmu dzirdējis daudzas nedzirdētas pasakas – es padalīšos ar Tevi!" Lācīši ir darināti no 100% dabas materiāliem (aitas vilnas).
Ražotājs: "Wooly World"
Cena: no 17,00 latiem

Bioloģiska pārtika bērniem. Vecāki priecājas, jo nu mazuļiem ir pieejama Latvijā ražota, bioloģiska pārtika burciņās! Sortimentā iekļauti tādi Latvijā ražoti jaunu produkti kā augļu, ogu un dārzeņu biezeņi no Latvijā audzētiem bioloģiskiem produktiem, kas ir ekoloģiski tīri un 100% dabīgi ar zīmolu "Rūdolfa gardais mammas biezenis". Šobrīd nopērkami 7 veidu biezenīši.
Ražotājs: SIA "Lat Eko Food"
Cena: 1,00 - 1,40 lati

Jaunākie raksti