Mirta, Ziedīte

Raudzības: radošas idejas, kā uzdāvināt naudu

Kad jādodas apraudzīt nesen dzimis mazulis, nereti rodas grūtības ar dāvanas izdomāšanu. Reizēm šķiet, ka jaunajai ģimenei teju viss nepieciešamākais ir, citreiz vienkārši neraisās idejas. Vecāki mēs būt ļoti dažādi un viņu vēlmes pēc dažādām mantiskām lietām mazulim – kāds būs sajūsmā par autiņbiksīšu paku, bet citam tā nesagādās ne mazāko prieku. Tieši tāpat, tāpēc labs variants dāvanai raudzībās ir nauda. Atbilstoši iespējām. Taču, lai šī dāvana nebūtu tik garlaicīga, kā, iespējams, izklausās, esiet radoši tās iesaiņojumā!

Nauda dāvanā būs stilīga, ja padomāsiet par interesantu tās pasniegšanas veidu kopā ar kādu nieciņu, kas noderēs mazulim vai vienkārši skaistas krāsas papīru, dekoriem.

Protams, klasiski jaunajai māmiņai tiek dāvināti ziedi, tāpēc naudas banknoti var satīt rullītī, apņemt ar krāsainu papīru un piesiet ziedu pušķim. Te gan jāatceras pabrīdināt saņēmēju, lai dāvana kopā ar ziediem nenonāk vāzē.

Bērniņa dzimšana ir balts un tīrs, cerību un prieka pilns brīdis, tāpēc arī dāvanas krāsa ir baltā. Kāpēc ne? Pasniedziet naudiņu kopā ar baltu papīra dūju vai mini vāzīti ar pirmajiem pavasara sniegpulkstenīšiem! Derēs arī balta kārbiņa, kas pildīta ar baltām spalvām, kurām pa visu iekārtojušās monētas. Vai varbūt balts lina dvielis? Ja baltā šķiet pārāk daudz, pārsieniet ar maigu mežģīņu lentu. Tā pilnīgi noteikti piestāv raudzībām.

Dažādos DIY un nieku veikalos var nopirkt ļoti daudz sīkumu par simbolisku naudu – mini eņģeļus, mini krūzītes, mini skursteņslauķus un pat mini divriteņus. Ar skaistu lentu piesieniet šādam priekšmetam naudas zīmi un tā kļūs par stilīgu un interesantu dāvanu.

Daudzi vecāki bērnam glabā pirmos apsveikumus, kartiņas, grāmatiņas un lietiņas, ko dzīves sākumā dāvājuši mīļie. Tāpēc noteikti uzrakstiet arī apsveikuma kartiņu! Iespējams, tas būs ļoti paliekošs sveiciens. Elegantā apsveikuma kartiņā var ievietot arī naudas zīmi. Tāpat mazajiem skaista piemiņa ir pirmā grāmata, kurā ierakstīt mazuļa sasniegumus, augšanas tempu un citas īpašas lietas. Grāmatas pirmajā lappusē var ievietot arī naudas banknoti.

Pieaugušie nereti jūsmo par jaundzimušo mazajām, maigajām pēdiņām. Skaisti, ja naudiņu ievietosiet pašu adītās mazās zeķītēs, bet, ja adīšanas talants nav jūsējais, arī veikalos var iegādāties mazas zeķes vai smukumkurpītes. Tā būs silta un mīļa dāvana.

Bet dažreiz raudzībās tik dikti piemirstam māmiņu. Visa uzmanība tikai mazulim un viņam vienam. Bet arī mammai joprojām gribas ko skaistu un patīkamu, tāpēc raudzībās droši var dāvāt arī kādu kosmētisko līdzekli mammai vai varbūt dāvanu karti uz atslābinošu masāžu.

Protams, visu var izdarīt arī krietni vienkāršāk – teju visi veikali piedāvā iegādāties arī dāvanu kartes, iesaiņo tās dažādās tematiskās aploksnēs vai kārbiņās. Labs variants, ja laika maz un dāvanu jāsarūpē ātri. 

Jaunākie raksti