Aldonis, Agija

Kad aizņemties naudu?

Protams, naudas aizņemšanās visbiežāk nav tas, kam mēs izvēlamies piemērotāko laiku, jo aizņemties naudu vairākumā gadījumu nākas neplānoti. Ja mums ir nepieciešama nauda kam steidzamam, ko mēs nevaram atlikt uz vēlāku laiku, mums tā ir jāaizņemas nekavējoties. Lai vai kā, ir gadījumi, kad mēs varam nolemt, kad aizņemties naudu, izvēloties tam piemērotāko laiku, piemēram, pērkot kredītā mājokli vai automašīnu.

Kredīts ir kaut kas tāds, ar ko ikvienam no mums vajadzētu būt uzmanīgiem, un ja mums ir laiks un iespēja iekrāt naudu un tikai tad iegādāties vēlamo, nevis pirkt to kredītā, tad tā ir labākā iespēja, kāda vien iespējama. Lai arī kā mēs nevēlētos iesaistīties kredītsaistībās, dažkārt gluži vienkārši nav iespējams tik īsā laika periodā sakrāt tik lielu naudas summu, tāpēc ātrie kredīti internetā kļūst par vienīgo opciju.

Ir ļoti svarīgi pārliecināties, ka tad, kad jūs aizņematies naudu, ir piemērotākais laiks, lai to darītu. Loģiski, ka tad, kad procentu likmes ir zemas, ir izdevīgāk aizņemties naudu nekā tad, kad tās ir augstas. Jāatceras, ka tad, kad mēs aizņemamies naudu uz vairākiem gadiem, procentu likmes gadu gaitā var mainīties, tāpēc tas, ka tagad tās ir zemas, nebūt nenozīmē, ka šis laiks ir piemērotākais kredīta ņemšanai.

Jums ir jāizvērtē sava personīgā situācija. Noskaidrojiet, cik lieli ir jūsu ienākumi pašreizējā brīdī un vai jūs varat atļauties maksāt arī kredītu, izvirzot to par galveno maksājumu no visiem izdevumiem. Tāpat padomājiet arī par savu nākotni un to, vai jūsu finansiālā situācija gadu gaitā varētu būtiski mainīties. Vai jūs tuvākajā nākotnē plānojat ģimenes pieaugumu, kas varētu ievērojami palielināt jūsu izdevumus? Varbūt ir gaidāmas kādas citas izmaiņas, kas varētu ietekmēt jūsu spējas veikt kredīta maksājumus? Izvērtējiet arī to, cik droši un stabili jūs jūtaties savā darba vietā – vai jums ir karjeras izaugsmes iespējas un izredzes iegūt algas paaugstinājumu?

Jāsaka, ka aizdevuma summai un aizdevuma termiņam ir vislielākā nozīme. Ja jūs aizņematies pavisam nelielu naudas summu, maksājot kādā veikalā ar kredītkarti vai aizņemoties tādus aizdevumus kā, piemēram, sms krediti, jums vajadzētu būt spējīgiem to atmaksāt ātri un vienkārši. Bet, ja jums ir hipotekārais kredīts uz, piemēram, 25 gadiem, sekas var būt neparedzamas.

Ir vērts padomāt par to, vai jums jau ir jebkāda veida parādsaistības un cik veiksmīgi jūs esat spējīgi tās atmaksāt. Ja jums ir problēmas ar kredīta atmaksu, aizņemties vēl vairāk naudas nebūtu gudrs lēmums. Bet, ja jums nav nekādu problēmu ar aizdevuma atmaksu, tad tā ir zīme, kas norāda uz to, ka jūs pietiekami labi tiekat galā ar savām kredītsaistībām. Lai vai kā, vispareizāk būtu vispirms nomaksāt jau esošo kredītu un tikai tad ņemt nākamo aizdevumu, protams, ja vien tas ir iespējams.

Skaidrs, ka neviens no mums nav spējīgs paredzēt nākotni, bet ir vērts atvēlēt laiku tam, lai padomātu par savu nākotni un iztēlotos, kāda tā varētu būt. Padomājiet par to, kas varētu mainīties un kā tas varētu ietekmēt jūsu ienākumu apmēru, domājot gan par savu personīgo finanšu situāciju, gan par ekonomiku kopumā. Iztēlojieties, kā jūs tiktu galā ar kredīta nomaksu, ja jūs, piemēram, zaudētu darbu, paaugstinātos jūsu aizdevuma procentu likme, jums būtu ģimenes pieaugums u.tml. Šo domāšanu varētu dēvēt par negatīvu, bet negatīvā domāšana sniedz iespējas saredzēt mūsu lēmumu sekas un ieraudzīt to, kas notiktu sliktākā scenārija realizēšanās gadījumā. Ja jūs jūtat, ka, neskatoties uz tādiem vai citādiem gadījumiem jūsu dzīvē, jūs vēl joprojām būtu spējīgi tikt galā ar kredīta atmaksu, jūs varat aizņemties naudu ar lielāku pārliecību un mierīgāku sirdi.

Jaunākie raksti