Līksma, Bārbala

Kā ietaupīt naudu iepērkoties?

Pirms pērkat jaunas drēbes, pārskatiet savu drēbju skapi

Pirms dodaties uz veikalu, lai atkal iegādātos kādu jaunu apģērba gabalu, ieskatieties savā drēbju skapī un pārskatiet jau nopirktās drēbes. Lielākajai daļai sieviešu skapī ir drēbes, kuras veikalā šķita tik lieliskas, ka tās gluži vienkārši nevarēja nenopirkt, bet vēl ne reizi nav bijušas uzvilktas. Tāpat ir arī tādas drēbes, kas tika iegādātas kādam īpašam notikumam, taču beigu beigās priekšroka tika dota kādam citam apģērbam. Par drēbēm, kurās mēs it kā iemīlamies, bet rezultātā uzvelkam tikai vienu reizi, vispār nerunāsim.

Lielai daļai sieviešu ir tik daudz drēbju, ka tās aizmirst, kādas drēbes viņām jau ir, bet kādu vēl nav, tādēļ pirms kārtējā veikala apmeklējuma ir ieteicams pārskatīt jau esošās drēbes un, iespējams, atrast kaut ko “neredzētu”, gluži tāpat kā toreiz veikalā, taču šoreiz par to nemaksājot ne centa. Vairums cilvēku pērk drēbes nevis vajadzības, bet izklaides pēc, iztērējot kaudzi naudas. Ja vēlaties ietaupīt naudu, nepērciet jaunas drēbes, bet iztieciet ar tām, kas jums jau ir, un jūs redzēsit, ka tādā veidā ir iespējams izdzīvot ļoti ilgu laiku. Turklāt, jūsu ietaupījumi būs tādi, ka jums nebūs vajadzīgi arī ātrie kredīti internetā, jo nepieciešamais būs nopērkams par personīgajiem līdzekļiem.

Nevajadzīgās drēbes pārdodiet internetā

Jūsu drēbju skapī pavisam noteikti ir apģērbi, apavi un aksesuāri, kuri ir lieliskā stāvoklī, bet kuri jums vairs neder vai gluži vienkārši nepatīk. Tā vietā, lai atstātu tos skapī, kur tie tikai aizņems vietu un ar laiku zaudēs savu kvalitāti, mēģiniet tos pārdot speciālos interneta portālos vai sociālajos tīklos. Tas, ka jums tā vai cita lieta vairs nav vajadzīga, nenozīmē to, ka tā nav vajadzīga nevienam. Protams, jūs diezin vai varēsit to pārdot par tādu cenu, par kādu jūs to nopirkāt, bet labāk taču iegūt vismaz kaut kādu naudas summu nekā neko, ja jūs to būtu atstājuši savā drēbju skapī vai izmetuši laukā.

Tāpat kā jūs atbrīvojaties no savām nevajadzīgajām drēbēm, arī citi cilvēki atbrīvojas no drēbēm, kas tiem vairs nav nepieciešamas. Ja jums nav nekādu iebildumu pret lietotiem apģērbiem un apaviem, jūs varat iegādāties sev tīkamas un piemērotas lietas no šiem cilvēkiem, maksājot par tām ievērojami zemāku cenu nekā veikalos, tādējādi ietaupot vērā ņemamas naudas summas. Iepirkšanās lietoto apģērbu veikalos ir viens no populārākajiem un vienkāršākajiem veidiem, kā ietaupīt naudu uz apģērbiem un apaviem.

Iepērcieties sezonas izpārdošanas laikā

Beidzoties sezonai, apģērbu un apavu veikali, kā saka, tīra savas noliktavas, nesezonas preces pārdodot ar ievērojamām atlaidēm. Tas ir veids, kā iegādāties jaunas preces par nesalīdzināmi zemākām cenām. Protams, ne vienmēr ir jāiepērkas sezonas beigās, lai ietaupītu naudu – jebkuru preci var iegādāties par zemāku cenu tad, kad tā nav aktuāla. Piemēram, vasaras apģērbi ir jāiegādājas ziemā, bet ziemas apģērbi ir jāiegādājas vasarā. Protams, vasarā jūs diezin vai varēsit atrast kādu veikalu, kurā pārdodas ziemas jakas, un otrādi, taču mūsdienās to visu ir iespējams iegādāties interneta veikalos, kuros preču klāsts tiek veidots neatkarīgi no sezonas.

Veiciet izpēti


Pirms jūs kaut ko pērkat, it īpaši, ja tas ir kaut kas dārgs, veiciet nelielu izpēti internetā. Paskatieties, par kādām citām jūsu noskatītā prece ir nopērkama internetā, un kā atšķiras tās cenas dažādos interneta veikalos. Šāda pieeja ikvienam pirkumam ļaus jums izvēlēties sev piemērotāko un izdevīgāko piedāvājumu, ļaujot ietaupīt ievērojamas naudas summas. Ja ļaušanās kārdinājumiem ir jūsu vājā puse un jums allaž ir grūtības ierobežot savus tēriņus, jums var palīdzēt kredītlīnija, kas ļaus iztērēt tikai tik daudz, cik būsit aizņēmušies.

Nepērciet drēbes, kas nav jums vajadzīgas

Drēbēm un apaviem, kurus jūs pērkat, vajadzētu sakrist ar jūsu dzīvesveidu, proti, ja jūsu darbs pieprasa oficiālu ģērbšanās stilu, tad jums vajadzētu dot priekšroku šāda stila drēbēm, nevis, piemēram, sportiskā vai brīvā stila apģērbiem. Ja jūs esat, piemēram, studenti, jums noteikti noderēs tādi brīvā stila apģērba gabali kā, piemēram, džinsi un džemperi, tādēļ tos iegādājieties tā pavairāk. Savu garderobi veidojiet, balstoties uz to, kur un kā jūs pavadāt lielāko daļu dienas.

Jaunākie raksti