Alīna, Sandris, Rūsiņš

Ekspertu padomi: kā pareizi tīrīt sejas ādu mājas apstākļos

Zviedrijas zīmola FOREO konferencē, kas bija veltīta sejas ādas tīrīšanai mājas apstākļos, eksperti pastāstīja par to, cik šī procedūra ir svarīga, norādīja uz biežāk pieļautajām kļūdām, kā arī sniedza konsultācijas par pareizu kopšanu ar dažādu līdzekļu un ierīču izmantošanu.<br /><br />

“Tīrīšana ir pats svarīgākais sejas ādas kopšanas posms. Tai ir jābūt regulārai un pareizai,” saka “Veselības centra 4” Dermatoloģijas klīnikas dermatoloģe un Latvijas Dermatovenerologu asociācijas biedre Jeļena Isajeva, norādot uz tipiskām kļūdām, kas tiek pieļautas, tīrot sejas ādu mājas apstākļos. “Pirmkārt, izmantojot pārāk agresīvus līdzekļus un skrubjus, var izraisīt dehidratāciju, ādas sausumu, poru paplašināšanos un elastības zudumu. Otrkārt, nepareizi nosakot ādas tipu, pēc tam tiek izvēlēti nepiemēroti tīrīšanas līdzekļi. Treškārt, pārāk bieža tīrīšana iznīcina ādas aizsargslāni, parādās lobīšanās, kairinājums, dehidratācija un pumpas. Ceturtkārt, pilnīgi atsakoties no ūdens, uz ādas ilgstoši paliek tīrīšanas līdzekļa daļiņas, kas to kairina.”

Skaista un kopta āda ir kļuvusi par svarīgu skaistuma un veselības kritēriju. Arvien vairāk sieviešu izvēlas izmantot ne tikai tīrīšanas līdzekli, bet arī īpašas ierīces. Piemēram, Latvijā tagad ir pieejamas inovatīvā Zviedrijas uzņēmuma FOREO tehnoloģijas, kas palīdz efektīvāk rūpēties par sejas ādu. “FOREO ierīces LUNA™ divreiz efektīvāk un saudzīgāk noņem atmirušās šūnas un grima paliekas, kā arī 99,5 % netīrumu un ādas tauku. Līdztekus efektīvai ādas tīrīšanai LUNA™ nodrošina arī pretnovecošanās kopšanu — regulāri lietojot, ierīce palīdz samazināt ādas novecošanās pazīmes. Ierīce LUNA™ ir pieejama trijās versijās: normālai un jutīgai ādai, kombinētai ādai un sevišķi jutīgai ādai. Mēs neesam aizmirsuši arī par vīriešiem un piedāvājam versiju LUNA™ for MEN. Apvienojot tīrīšanas un pretnovecošanās iedarbības funkcijas, tā lieliski sagatavo ādu skūšanai un samazina kairinājuma parādīšanās iespēju. Pusaudžiem mēs esam izstrādājuši LUNA™ mini. Šai kompaktajai tīrīšanas ierīcei ir birstīte trim sejas zonām, tā ir piemērota visu tipu ādai un pieejama piecās krāsās. Efektivitātes dēļ ierīces LUNA™ jau ir ieguvušas plašu popularitāti visā pasaulē. Mēs ceram, ka arī Latvijā sievietes mainīs savus paradumus un papildinās ikdienas rituālu ar divām papildu kopšanas minūtēm, lai sejas āda kļūtu tīrāka un svaigāka,” norāda FOREO pārdošanas direktors Austrumeiropas valstīs Anels Puzičs.

Sejas ādas tīrīšanas ierīces LUNA™ apvieno tīrīšanas un pretnovecošanās funkcijas un ir pielāgotas katra ādas tipa īpatnībām. 8000 T-Sonic™ (transdermālo ultraskaņas viļņu) impulsu minūtē intensīvi, bet saudzīgi iedarbojas uz ādu caur īpašiem silikona sariņiem. Šī pulsācija palīdz attīrīt ādu no netīrumiem, ādas taukiem un dekoratīvās kosmētikas paliekām, uzlabojot ādas kopšanai paredzēto kosmētikas līdzekļu uzsūkšanos. Sevišķi higiēniskajā silikona virsmā nav poru, tādējādi nepieļaujot baktēriju vairošanos, un nav nepieciešama birstīšu nomaiņa. Ierīce LUNA™ ir pilnīgi ūdensnecaurlaidīga, tāpēc to var izmantot vannasistabā vai dušā. Pilnīgi uzlādēta ierīce kalpos līdz septiņiem mēnešiem, kas to padara par uzticamu pavadoni atpūtā vai komandējumā.

Turklāt daktere Isajeva sniedz piecus padomus pareizai sejas ādas kopšanai mājas apstākļos.

1. Āda ir jākopj regulāri — no rīta un vakarā.

2. Kosmētikas noņemšanai ir svarīgi izmantot losjonu, pieniņu vai micelāro ūdeni.

3. Ādas mazgāšanai labāk izmantot filtrētu ūdeni, turklāt ir jāizvēlas tīrīšanas želeja, pieniņš vai putas, nevis ziepes.

4. Reizi nedēļā var izmantot mīkstu skrubi vai attīrošu masku, piemēram, no māliem, lai noņemtu atmirušās šūnas. Tomēr jāiegaumē, ja ir spilgti izteikta kuperoze (paplašināti sejas asinsvadi), šī procedūra ir kontrindicēta.

5. Ir svarīgi atcerēties par tonika izmantošanu pēc mazgāšanas vai dziļās attīrīšanas — tas noņems tīrīšanas līdzekļa paliekas, sašaurinās poras un atsvaidzinās ādu.

Jaunākie raksti