Vēsma, Fanija

Mirdzoši un skaisti mati vasarā

Kopti mati ir ļoti būtisks kopējā iespaida veidotājs. Lai varētu veidot skaistas frizūras, iegūt vēlamos matu krāsu toņus, tikt pie dažādām frizūrām un iegūt matu mirdzumu, ir jārūpējas par matu veselību. No labāk barotas tiek matu saknes, jo veselīgāki un biezāki aug mati. Mūsdienās ir ļoti daudzas un dažādas iespējas, kā palutināt matus ar kondicionieriem, matu maskām u.c.

Par to ir pilnīgi pārliecināti skaistumkopšanas salona "Madam" speciālisti, kuri pastāstīja par aktuālākajām pieejamajām procedūrām, kas matiem palīdzēs izskatīties patiesi skaistiem visos gadalaikos un jo īpaši vasarā, kad saule un vējš tiem ir liels pārbaudījums ik dienas.

Matu stiprināšana ar keratīnu

Tā ir inovatīva procedūra, kas balstās uz zinātniskiem pētījumiem. Keratīns ir pozitīvi lādētas zīda molekulas, kas spēj iekļūt dziļi matu struktūrā, dabīgi nostiprinot šūnas. Ar keratīnu apstrādāti mati kļūst taisni, elastīgi un stipri, noturīgi pret ķīmiskām procedūrām. Tas ir patiesi dabīgs veids, kā palutināt sevi ar izcili skaistiem un mirdzošiem matiem. Ne velti skaistumkopšanas žurnāli keratīnu jau paspējuši nodēvēt par brīnumlīdzekli un šī īsā laikā ir kļuvusi par vienu no populārākajām matu veselības procedūrām.

Matu laminēšana


Matu laminēšana ir veids, kā veselīgi un ātri iegūst mirdzošus un skaistus matus. Izklausās pēc teju ikvienas sievietes sapņa, vai ne? Laminēšanas laikā mati tiek baroti ar veselīgām lietām- kviešu proteīniem, apiņu un kumelīšu ekstraktiem, tādējādi mati kļūst vieglāk kopjami, gludāki, spīdīgāki, tie mazāk elektrizējas, iegūst noturīgāku krāsu un sievietes pašapziņa paaugstinās.  Interesanti, ka procedūra piemērota ne tikai taisniem, bet arī lokainiem matiem, padarot to lokas maigākas un spīdīgākas. Laminēšanas efekts saglabājas vidēji 3 nedēļas. Procedūras laikā vērtīgās vielas saņem katrs mats. Produkti, kas tiek izmantoti matu laminēšanā, nesatur amonjaku un ūdeņraža pārskābi, tajos ir tikai dabiskas sastāvdaļas, tāpēc matu laminēšanu droši varam dēvēt par patiešām veselīgu un noderīgu. Tā kā matu laminēšana ir veselībai draudzīga, to droši var baudīt arī alerģiskas sievietes un grūtnieces.

Matu ķīmiskā taisnošana

Lokainu matu īpašniekiem lielākoties gribas mirdzošus un taisnus matus, kuri ir viegli savaldāmi un gludi. Arī tam  ir risinājums. Matu taisnošanu var veikt ar ķīmisko procedūru, kuru jāatkārto 3-4 mēnešos.  Būtiskākās šīs procedūras priekšrocības ir noturīgs rezultāts, taisni un pakļāvīgi mati. Procedūra ir ātra un neaizņems daudz laika. Matu taisnošanu ar ķīmisko sastāvu neiesakām cilvēkiem, kuriem ir ļoti bojāti mati.

Ilgviļņi

Cirtaini mati ir romantiski un rotaļīgi, tie piešķir tēlam burvību un šarmu Ilgviļņus pazīstam jau gadiem ilgi, tiesa, šobrīd tie kļuvuši saudzīgāki un matiem draudzīgāki kā jebkad iepriekš. Ilgviļņi ir lielisks risinājums plānu matu īpašniecēm, jo tie piešķir matiem apjomu. Ilgviļņu iedarbības ilgums atkarīgs no konkrēto matu īpatnībām, iedarbību pagarinās atbilstošas matu kosmētikas lietošana. Ilgviļņu likšanas laikā tiek salauzts matu stiebrs un ir gadījumi, kad tos neiesaka, piemēram, stipri bojātos, balinātos, nomocītos, neveselos matos. Arī grūtniecības laikā šo procedūru neiesakām. Kaut arī mati procedūras laikā tiek salauzti, taču tie neietekmē matu saknītes, kas atrodas zem ādas, līdz ar to mats vēlāk ataugs tāds pats, kā tas būtu bez ilgviļņiem.

Matu pieaudzēšana

Mūsdienās ir veidi, kā jebkurus matus padarīt skaistus. Piemēram, ja mati ir plāni vai ne tik gari, kā gribētos, var izmantot matu pieaudzēšanas iespējas. Lai pieaudzēšana varētu notikt kvalitatīvi un nebūtu redzamas stiprinājuma vietas, matiem jābūt vismaz 6 cm gariem. Matu pieaudzēšanai izmanto dabīgos matus, kas pirms tam ir ķīmiski apstrādāti un nokrāsoti. Pāris mēnešus pēc pieaudzēšanas nepieciešams veikt korekciju, lai apslēptu savienojuma vietas. Matu pieaudzēšanai ir iespējamas vairākas tehnoloģijas, katra no tām ir ar savām priekšrocībām.

Jaunāko no matu pieaudzēšanas tehnoloģijām ir ar mikroriņķiem, kas ir saudzīgāka un matiem draudzīgāka metode, kā tikt pie kuplākiem un garākiem matiem. Pielietojot šo mūsdienīgo tehnoloģiju, izmanto speciālas matu šķipsnas, kuras galos ir sastiprinātas ar mikro riņķiem jeb plāniem stienīšiem. Uz esošajām matu šķipsnām tiek uzvērts pieaudzējamās šķipsnas galā esošais riņķītis, ar knaibļu palīdzību viss tiek sastiprināts kopā.

Jaunākie raksti