Mirta, Ziedīte

Dāvana burciņā - vienkārši, stilīgi un mīļi

Ja svētkos gribas kādam uzdāvināt kaut ko vienkārši pagatavojumu, skaistu un eleganti iesaiņotu, varbūt tā varētu būt dāvana burciņā? Tās pagatavošana (atkarībā no izvēlētā satura) būs pa spēkam ikvienam, arī tiem, kuri ikdienā neaizraujas ar smalkām lietām un rokdarbiem.

Ko likt burciņā?

Pirmais un klasiskākais variants, kas, iespējams, nāk prātā, izlasot raksta virsrakstu - ievārījumi, kompoti, želejas un tamlīdzīgi kulinārijas meistardarbi. Kāpēc ne? Jo īpaši, ja ir izdevies pagatavot kaut ko ne tik ļoti klasisku, piemēram, čiekuru ievārījums vai ievārījums ar balzāmu un šokolādi.

Interesants un noderīgs burciņas pildījums būs arī dažādi sausie maisījumi (izcili, ja zināma dāvanas saņēmēja gaume), piemēram, maisījums kakao dzēriena sagatavošanai (vienādās proporcijās kakao pulveris, cukurs un sausais piena pulveris, kurus burciņā var bērt arī kārtām, veidojot interesantu zīmējumu) vai maisījums keksa pagatavošanai (to var pagatavot pats vai iebērt maisījumu no veikalā nopērkamajām paciņām). Pavisam smaržīgs un noderīgs būs pašu gatavots vaniļas cukurs- burciņā ber cukuru un pa vidam gabaliņos sagrieztu vaniļas pāksti - aromāts šādam cukuram būs debešķīgs un interesanti, ka vaniļas pāksts gabaliņus pēc tam var lietot atkārtoti, papildinot vien cukuru traukā.

Burciņa ir patiešām ērts un izskatīgs veids, kā pasniegt piparkūkas, konfektes vai citus saldumus. Arī bērniem būs interesanti saņemt nevis klasisko konfekšu maisiņu, bet burciņu, kas piepildīta ar krāsainām konfektēm. Bet pašu glazētas piparkūkas, visdrīzāk, vienaldzīgu spēs atstāt reti kuru. Ja pacietības pietiek, pašu spēkiem iespējams pagatavot arī skaistas trifeles un varbūt tās iesaiņot krāsainos papīros. Riekstkožiem patiks, piemēram, karamelizētas mandeles ērti atveramā burciņā.

Burciņa ir ērts veids, kā dāvināt un vēlāk uzglabāt dažādas pašu lasītas zāļu tējas. Bet kā interjera elements vēlāk var kalpot smaržīgs un krāsains burciņas saturs, ko veido no kaltētiem ziediem, kaltētām plāni sagrieztām apelsīnu vai citronu miziņām, kanēļa standziņām, lavandas zariņiem un citiem tīkamiem smaržu raisītājiem.

Kāpēc ne? Burciņa var kalpot par iesaiņojumu arī citām dāvināmām lietām, jebkam, ko var ietilpināt burkā - cimdiem, mazām rotaļlietām, rakstāmpiederumiem, dāvanu kartēm u.tml.

Kā iesaiņot burciņu?

Visvienkāršākais veids ir apsiet pie burkas vāciņa auduma lenti, bet skaistāk būs, ja burciņai pagatavosiet arī "cepuri" - auduma vai papīra gabalu, ko uzliek uz vāka un stiprina ar lentu. Ja gribas, lai burciņas saturs ir pārsteigums, to itin viegli var iesaiņot arī ietinamajā papīrā, vai no ārpuses aplīmējot ar krāsainu papīru. Te atliek vien ļaut vaļu iztēlei!

Etiķetes un lietošanas instrukcijas

Burciņām ļoti piestāv un, ja saturs prasa komentārus, pat obligātas ir etiķetes un lietošanas instrukcijas. Ar etiķetēm šāda dāvana kļūs par īpaši sirsnīgu un konkrētajam cilvēkam tapušu pārsteigumu.

Piemēram, burciņai ar vaniļas cukuru pievienojiet instrukciju, kā pagatavot kafiju ar vaniļas cukuru un kā ikdienu padarīt iespējami saldu, bet konfekšu burciņu piekodiniet neiztukšot Ziemassvētku laikā. Dāvana būs pavisam eleganta, ja etiķete būs rakstīta uz dekoratīva papīra un stiprināta pie burciņas ar skaistu lentu.

Kam dāvināt burciņu?

Patiesībā ir grūti iedomāties, kam to nevarētu dāvināt. Saldumu burciņa patiks bērniem, smaržīgu atradumu burciņa - draudzenei, burciņa ar kakao maisījumu - vīrietim, kam garšo karsti dzērieni, čiekuru ievārījums - kolēģiem, keksa maisījums - mammai, bet burciņa ar tējas zālēm - draugiem ārzemēs. Burciņa ir patiesi ērts un vienkāršs veids, kā iesaiņot interesantas lietas un radīt interesantu dāvanu.

Jaunākie raksti