Aldonis, Agija

Dzintaru koncertzālē XIII Kremereta Baltica Festivāla atklāšana

No 8. līdz 11. septembrim atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē ar četriem muzikāli daudzpusīgiem koncertiem izskanēs XIII Kremerata Baltica festivāls. Atklāšanas koncertā 8. septembrī plkst. 19:30, līdzās festivāla saimniekam un idejas autoram, pasaulslavenajam vijolniekam Gidonam Krēmeram uzmirdzēs korejiešu izcelsmes vācu vijolniece Klāra Jumi Kanga.

Koncerta programma pamatā balstīta uz 20. gadsimta komponistu veikumu. Abu vijolnieku saspēlē izskanēs Sergeja Prokofjeva klasiskais duets, Luidži Nono filozofiskā apcere par laiku un kustības nepārtrauktību, un Varšavā dzimušā krievu komponista Mečislava Veinberga sonāte divām vijolēm. Klāra Jumi Kanga atskaņos Ežēna Izaī Trešo sonāti no cikla op. 27, kas veltīta rumāņu komponistam Džordžem Enesku. Savukārt Gidona Krēmera solovijole izdziedās gruzīnu vijolnieka un komponista Igora Lobodas komponēto Rekviēmu brīvībai, kas veltīts visiem demokrātijas un brīvības cīnītājiem Ukrainā un citviet pasaulē.

Korejiešu izcelsmes vācu vijolniece Klāra Jumi Kanga plūkusi laurus Dienvidkorejas, Japānas, Indianapolisas un Jozefa Joahima vijolnieku konkursos, izglītību gūstot Manheimā, Berlīnē, Minhenē un Ņujorkas Džuljarda skolā.

XIII Kremerata Baltica festivāls atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies no 8. līdz 11. septembrim. Līdzās festivāla idejas autoram, vijolniekam Gidonam Krēmeram un orķestrim Kremerata Baltica tajā uzmirdzēs korejiešu izcelsmes vācu vijolniece Klāra-Jumi Kanga, talantīgais pianists Georgijs Osokins un viens no virtuozākajiem savas paaudzes klarnetistiem, slovēņu mūziķis, Mate Bekavačs. Biļetes uz festivālu pieejamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv

Jaunākie raksti