Aldonis, Agija

Latvijā norisināsies „Baltijas teātra festivāls 2014”

No 10.oktobra līdz 20.oktobrim Latvijā norisināsies "Baltijas teātra festivāls 2014", kas katru gadu notiek kādā no Baltijas valstīm.

Šogad festivāls piedāvās ne vien Lietuvas un Igaunijas labākos oriģināldramaturģijas iestudējumus, bet arī plašu gada balvas teātrī "Spēlmaņu nakts" nominēto izrāžu programmu, kā arī labākās pēdējās sezonās tapušās izrādes bērniem un jauniešiem. Kā īpašais viesis festivālu noslēgs festivāla "Baltic house" producētā izrāde "Makbets", kuru veidojis Eiropas pēdējā laika viens no izcilākajiem režisoriem Luks Persevals.

Lielākā daļa izrāžu notiks Rīgas teātros. Festivāls sāksies ar "Bērnu programmu" no 10.oktobra līdz 12.oktobrim, kuru vērtēs arī īpaši izveidota bērnu žūrija. Festivāla beigās tā pasniegs savu balvu, viņuprāt, labākajai bērnu izrādei. No 13.oktobra līdz 16.oktobrim skatītājiem un ārzemju teātra kritiķiem tiks piedāvāta "Spēlmaņu nakts" nominēto izrāžu skate, savukārt 17.-19.oktobris būs Baltijas teātra festivāla konkursa dienas.

2000.gadā Rīgā tika parakstīta vienošanās starp Lietuvas Teātra savienību, Igaunijas Teātra savienību un LTDS. Uz "Baltijas teātra pavasara" ideju bāzes veidoto festivālu "Baltijas mūsdienu drāmas festivāls "Skats 2005"" pirmo reizi realizēja LTDS sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi un Latvijas Jaunā teātra institūtu. Latvijā festivāls notiks jau ceturto reizi. Festivāls veicina regulāru sadarbību starp Baltijas reģiona valstīm, dodot iespēju iepazīt katras valsts teātra darba metodes un attīstības tendences orģināldramaturģijas jomā gan teātra mākslas profesionāļiem, gan plašam interesentu lokam.

Ar pilnu festivāla programmu var iepazīties "spelmanunakts.lv/festivals", un biļetes uz festivāla izrādēm var iegādāties "www.bilesuparadize.lv" un teātru kasēs.

"Spēlmaņu nakts" skates izrādēm tiks nodrošinātas anotācijas angļu valodā, savukārt festivāla konkursa izrādes tiks tulkotas angļu un latviešu valodā.

Jaunākie raksti