Mirta, Ziedīte

Liepājā notiks Ielu teātra festivāls „Zeme. Debess. Jūra. 2015”

Liepājā, Rožu laukumā, piektdien un sestdien, 31. jūlijā un 1. augustā, notiks jau devītais Starptautiskais ielu teātru festivāls „Zeme. Debess. Jūra. 2015”, ko organizē Liepājas Leļļu teātris. Izrādes pašā Liepājas sirdī sniegs mākslinieki no Itālijas, Spānijas, Francijas, Zviedrijas, Austrālijas, ASV un, protams, Latvijas.

Šajā nedēļas nogalē Liepājā jau devīto reizi noritēs Starptautiskais ielu teātra festivāls „Zeme. Debess. Jūra”, kurā piedalīsies aktieri, komiķi, žonglieri, mūziķi un dejotāji no trijiem kontinentiem – Amerikas, Austrālijas un Eiropas.

Festivāla organizatore Lita Belte - Svētiņa informē, ka tas veidots tā, lai katrs pasākuma apmeklētājs gūtu pozitīvu emociju gammu. „Festivāls ir bez ieejas maksas un bez valodas barjeras, tādēļ ir saprotams ikvienam,” saka tā rīkotāja.

Festivāla atklāšanas vakarā, 31.jūlijā, no pulksten 20.00 būs iespēja redzēt fragmentu no muzikālās deju izrādes „Ieklausies vējā” Liepājas Leļļu teātra aktieru izpildījumā, Tāpat piektdienas vakara gaitā skatītājus izklaidēs ielu mākslinieku duets „Cia ZagreB” no Spānijas ar dzīvo mūziku un milzu riņķi. No Austrālijas ieradīsies žonglieris un komiķis Bennijs B, bet ar daudzveidīgo šovu un zelta lietu visus priecēs Rīgas cirks. Kad Rožu laukumā sāks krēslot, būs iespējams baudīt ēnu deju teātri „Happy Dance Studio” no Rīgas. Festivāla pirmo dienu noslēgs gaismas izrāde ar septiņiem LED izgaismotiem bundziniekiem no Francijas, kas savā priekšnesumā krāsu maiņas un elektro skaņas apvieno ar bungām. Šova finālu neaizmirstamu padarīs pirotehnika.

Sestdien, 1.augustā, festivāls atsāksies pulksten 12.00, kad savā humora priekšnesumā iesaistīs skatītājus atraktīvie puiši no ASV – ielu mākslinieku trupa „The Beat Brothers”, varēs vērot arī plastisku dejas izrādi zviedru teātra „ZebraDans” izpildījumā. Bet klauns un humorists Dario no Itālijas jautros stāstos atdzīvinās un iesaistīs marionetes. No pulksten 10.00 Rožu laukumā darbosies arī Amatnieku un mājražotāju tirdziņš.

Jaunākie raksti