Mirta, Ziedīte

Labdarības festivāls par godu Džona Lenona 75. gadu jubilejai

No 9. līdz 11. oktobrim Rīgā, Doma laukumā, norisināsies labdarības koncerts par godu leģendārās grupas The Beatles solista Džona Lenona 75. gadu jubilejai. Pasākumā piedalīsies vairāk nekā 30 grupas un solistu.

Trīs dienu garumā uz skatuves, kas atradīsies pašā Vecrīgas sirdī, mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Gruzijas savā interpretācijā izpildīs 108 “Liverpūles četrinieka” dziesmas. To starpā uzstāsies arī tādi mākslinieki kā: Twins Peek (LV), UpSent (LV), Laime Pilnīga (LV), Grupa Keksi (LV), Edmund Kashevsky (LV), Wake Up (LV), Mitrokhin’s Master Band (LV), ELPO (LV), Денис Кириллов DNK & Olga Lavrenenko (RU), DJ Lasha Von Chapel (GE), Breaze (LT), Ruslan Px (EE), Kathmandu Fusion Band (NP & LV) un daudzi citi. Festivālu vadīs Santa Getmančuka un Anna Lieckalniņa.

“Šādi koncerti norisināsies arī Liverpūlē, Londonā, Ņujorkā, Madridē, Maskavā un citās pilsētās, taču Rīga ir vienīgā pilsēta visā pasaulē, kura rīko trīs dienu festivālu Džona Lenona piemiņai,” – stāsta “YES Foundation” pārstāve Mišela Šehurina un festivāla organizators Juris Švāns, - “Bet kulta mūziķa sieva Joko Ono Ņujorkas Centrālparkā rīko flešmobu ar nosaukumu “Pasaules lielākā cilvēku miera zīme. Rīgai ir tas gods piedalīties šāda plaša mēroga projektā, lieliskā mūziķa dzimšanas dienu atzīmējot. Uz skatuves tiks novietots liels LED ekrāns, lai veiktu telekomunikāciju ar citām svinošajām pilsētām.” – ar informāciju dalījās koncerta rīkotāji.

Tomēr organizatori uzsver, ka šis ir bezpeļņas pasākums, un iedrošina ikvienu palīdzēt un piedalīties šī festivāla īstenošanā. Informācija, kā interesenti var palīdzēt, ir atrodama šeit: http://igg.me/at/rigafestival/.  Īpašu atbalstu šī festivāla ietvaros gūs latviešu talanti - daļa no festivāla laikā saziedotajiem līdzekļiem tiks piešķirts jauno un talantīgo mākslinieku - Veras Bondares (http://www.leaping.net/vera/)  un Olgas Smirnovas (http://www.leaping.net/vera/) - izstāžu rīkošanām.

“Galvenā šī pasākuma uzdevums - ar mūzikas palīdzību ikvienam atgādināt “Beatles” filozofiju, kas mainīja visas pasaules redzējumu: “Esiet atvērti, esiet patiesi, esiet cienīgi, esiet sirsnīgi, mīliet un uzticieties,” – vēsta festivāla organizators Juris Švāns.

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Jaunākie raksti