Vēsma, Fanija

Oktobrī Dailes teātris viesosies Daugavpilī, Alūksnē un Valmierā

Oktobrī Dailes teātris viesosies Daugavpilī, Alūksnē un Valmierā. 2.oktobrī izrāde “Granātu krāsas aproces” tiks rādīta Daugavpils teātrī, 7.oktobrī “Svēta lieta” – Alūksnes kultūras centrā, bet ar izrādi “Ziloņa dziesma” Dailes teātra aktieri 11.oktobrī viesosies Valmieras drāmas teātrī.

2.oktobrī plkst.18.00 Dailes teātris viesosies Daugavpils teātrī, kur tiks rādīta režisora Mihaila Gruzdova iestudētā Aleksandra Kuprina melodrāma “Granātu krāsas aproce”. Kņazienei Verai Nikolajevnai uzdāvinātās aproces granātos dreb asinssārtas uguntiņas. Vai pasaulē ir sastopama īsta mīla? Nesavtīga, pašaizliedzīga mīla, kas nealkst atalgojuma, kas stiprāka par nāvi? Tāda mīla, kuras dēļ var paveikt jebkuru varoņdarbu, ziedot dzīvību, uzņemties ciešanas – mīla, kas nav slogs, bet viens vienīgs prieks... Tāda mīla, par kādu sapņo sievietes un kādu var piedzīvot varbūt tikai reizi 1000 gados. Stāsta, ka agrāk tā esot bijis. Bet, ja arī nav bijis, vai tad tomēr cilvēces labākie gari un prāti nesapņo un neskumst par to? Tas ir vislielākais noslēpums pasaulē! Ventspilī viesosies Artūrs Skrastiņš, Vita Vārpiņa, Aldis Siliņš, Aija Dzērve, Gints Andžāns, Juris Bartkevičs un Ilze Dzenīte.

7.oktobrī ar Florida Buļakova traģikomēdiju “Svēta lieta”, ko iestudējis režisors Pauls Timrots, Dailes teātris viesosies Alūksnes kultūras centrā. Pie Večuka ierodas Nāve. It kā ar to vēl nebūtu gana – viņai ir piedāvājums! Trīs stundu laikā Večukam jāpaveic svēta lieta – Dievam tīkams darbs. Tad šis ar savu Večiņu varēs dzīvot vēl desmit gadus. Ko tādu svētu lai šajās trīs stundās izdara? Večuks ar Večiņu sāk rīkoties. Un ko šādā situācijā darītu jūs? Florids Buļakovs ir baškīru dramaturgs, daudzu literatūras un mākslas prēmiju laureāts, vairāk nekā 20 lugu autors. Viņš ir īsts traģikomēdijas meistars, kura lugās komisks patoss mijas ar dzīves absurda apjausmu un smiekli skan cauri asarām. Traģikomēdija „Svēta lieta” (jeb „Mīl, nemīl”) ir stāsts par mīlestību mūža garumā. Izrādē spēlē Indra Briķe, Juris Bartkevičs, Aija Dzērve un Mārtiņš Počs. Izrādes sākums plkst.18.30.

Ar režisora Andreja Žagara iestudēto kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugu “Ziloņa dziesma” aktieri Juris Kalniņš, Gints Grāvelis un Esmeralda Ermale 11.oktobrī viesosies Valmieras drāmas teātrī. No sava darba kabineta slimnīcā ir pazudis ievērojams psihiatrs. Pēdējais, kurš ārstu redzējis, ir viņa pacients Maikls. Mēģinot noskaidrot pazušanas iemeslus, slimnīcas vadītājs dakteris Grīnbergs iztaujā pacientu. Savukārt Maikls, manipulējot ar dakteri Grīnbergu, iesaistās smalkā psiholoģiskā spēlē, kas izvēršas grēksūdzē... Izrādes sākums plkst. 18.30.

Jaunākie raksti