Līksma, Bārbala

Ar viesteātru un labāko pašmāju teātru izrādēm noslēgsies festivāls „Rīga spēlē teātri”

No 31. oktobra līdz 2. novembrim iedzīvotājus aicina apmeklēt amatierteātru festivāla „Rīga spēlē teātri” ārvalstu viesteātru izrādes, kas notiks VEF Kultūras pilī (Ropažu iela 2), piedāvājot skatītājiem gan klaunādi, gan drāmas un komēdijas iestudējumus, kā arī deju teātra izrādi. Šajās dienās skatītāji gaidīti arī pašmāju amatierteātru veiksmīgāko izrāžu iestudējumos.

Ikgadējais amatierteātru festivāls „Rīga spēlē teātri”, kas šogad, kad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, ir paplašinājis savas robežas un kļuvis par starptautiska mēroga kultūras notikumu, skatītājus aicina apmeklēt augsta līmeņa ārvalstu amatierteātru izrādes, ko piedāvās pantomīmas teātris no Gruzijas, divi teātri no Igaunijas, viens no Lietuvas un Austrijas.

Līdztekus ārvalstu teātru iestudējumiem 1. un 2. novembrī iedzīvotājiem ir iespēja noskatīties festivāla „Rīgas spēlē teātri 2014” veiksmīgākos iestudējumus. Skatītāji gaidīti Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas Studentu teātra izrādē „Ei, jūs tur!”, amatierteātra „Azotē” poētiskas pasakas „Persefone” iestudējumā, kā arī Rīgas Kultūras un atpūtas centra „Horizons” muzikālajā pasakā „Alise brīnumzemē”.

Festivāla ietvaros ikvienam interesentam tiek piedāvāta iespēja apmeklēt ievērojamā 18.gadsimta dzejnieka, lietuviešu laicīgās  daiļliteratūras pamatlicēja Kristijona Donelaiša 300.jubilejas gadam veltīto, Lietuvas režisoru Ramūns Abukevičs un Inesa Kurklietīte veidoto dokumentālo spēles filmu „Donaleitis” kas pirms pāris nedēļām saņēmusi sudraba godalgu starptautiskajā neatkarīgo filmu konkursā Losandželosā.  Filmas autori sadarbībā ar tekstila dizaineri Danuti Ketarukieni festivāla apmeklētājiem piedāvā arī izstādi „XVIII gadsimta Mazās Lietuvas (Prūsijas) tautastērpi”, kura būs apskatāma VEF Kultūras pils foajē no 31. oktobra līdz 2. novembrim.

Festivāla noslēguma ceremonijā skatītājiem, Rīgas amatierteātru dalībniekiem un viesiem būs iespēja noskatīties Lietuvas deju teātra „Tango &” izrāde „Malēna”.

Izrādēs ieeja ir bez maksas.

Veiksmīgāko pašmāju teātru izrāžu iestudējumu un ārvalstu viesteātru izrāžu norises laiks un anotācijas pieejamas interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

Festivālu atbalsta Rīgas pašvaldība, to organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. 

Jaunākie raksti