Alīna, Sandris, Rūsiņš

Latvijā uzstāsies Maskavas Lielā teātra baleta solisti

Latvijas Nacionālajā operā 22. martā, plkst. 19.00, notiks Maskavas Lielā teātra baleta zvaigžņu Galā koncerts, kurā uzstāsies ievērojamākās baleta zvaigznes no Maskavas Lielā teātra. Koncertā uzstāsies desmit labākie Krievijas baleta solisti ar īpašu koncertuzveduma programmu.

Galā koncerta programmā skanēs gan tradicionālā Krievijas kultūras mūzika, gan mūsdienu pasaules mūziku. Programmā piedalīsies desmit vadošie Krievijas baleta solisti – Ivans Vasiļjevs, Jekaterina Krisanova, Deniss Rodkins, Anna Nikulina, Andrejs Bolotins, Anastasija Gorjačeva, Aleksandrs Smoļnikovs, Anastasija Gubanova un Karims Abdulins.

Programmā būs variācijas no tādiem pasaules slaveniem uzvedumiem kā "Dons Kihots", "Gulbju ezers", "Korsārs", "Silfīda", "Tarantella", "Cinque", kā arī pasaules pirmizrādi piedzīvos Ivana Vasiļjeva priekšnesums Kamilla Sen-Sansa mūzikas pavadījumā.

Maskavas Lielais teātris ir ar īpaši senu vēsturi. Tajā tiek uzvestas slavenas operas un baleta izrādes. Mūsdienās Lielā teātra baleta un operas trupa ir viena no savas jomas vecākajām un slavenākajām trupām pasaulē. Ar vairāk nekā 200 dejotājiem šī ir lielākā baleta trupa pasaulē. Lielā teātra paspārnē darbojas arī viena no pasaulē prestižākajām baleta skolām – Lielā baleta akadēmija.

Baleta Gala koncerts notiks 22.martā, Latvijas Nacionālā operā un daļa no biļešu ienākumiem tiks ziedota Bērnu slimnīcas fondam, lai fonds varētu iegādāties insulīna sūkņus bērniem, kam ir diagnosticēts diabēts.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Jaunākie raksti