Vēsma, Fanija

Mākslas muzejā RĪGAS BIRŽA norisināsies Indonēzijas kultūras dienas

2016. gada 26. un 28. aprīlī Mākslas muzejā RĪGAS BIRŽA (Doma laukumā 6, Rīgā) norisināsies Indonēzijas kultūras dienas “Etamas zemes mantojums”, piedāvājot iepazīties ar krāšņo Indonēzijas Austrumkalimantānas provinces mūziku, deju un tērpiem.

Austrumkalimantāna ir otrā lielākā Indonēzijas province, kas atrodas Kalimantānas jeb Borneo salā. Vārds “etam” ir sinonīms Austrumkalimantānas (Austrumborneo) apzīmējumam “zeme, pasaule”. Latvijas iedzīvotājiem priekšstatu par šī reģiona kolorīto un dzīvespriecīgo kultūru sniegs divas dejas izrādes, kas norisināsies 26. un 28. aprīlī plkst. 18.00 Mākslas muzeja RĪGAS BIRŽA ātrijā.

Indonēzijas kultūras dienu ietvaros Latvijā viesosies dejotāji, kuri iepazīstinās ar Austrumaklimantānas provinces tradicionālajām dejām, mūziku un tērpiem. Muzeja apmeklētājiem būs unikāla iespēja savām acīm redzēt Kemindu masku deju, kas vēsturiski tikusi dejota tikai sultāna pilī, karaliskās ģimenes locekļiem īpaši apmācītu dejotāju izpildījumā. Šo deju izpilda arī jauna karaļa jeb sultāna kronēšanas ceremonijā, karalisko laulību vai pēcnācēju dzimšanas svinību laikā un sagaidot sultanātā īpašus viesus. Ar Kutajas sultāna ģimenes atļauju Kemindu masku deja pirmo reizi tiks izpildīta ārpus pils sienām.

Indonēzijas kultūras dienas tapušas sadarbībā ar Indonēzijas Republikas vēstniecību, Latvijas Republikas goda konsulu Džakartā Ajubu Džunusu (Ayub Junus) un Indonēzijas Republikas goda konsulu Latvijā Valdi Tilgali.

Biļešu cena: pieaugušajiem – 6,00 EUR; skolēniem, studentiem, pensionāriem – 3,00 EUR. Koncertā vietu skaits ir ierobežots (zāles ietilpība – 100 sēdvietas). Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Jaunākie raksti