Gunta, Ginta, Gunda

Rīgā notiks Īva Senlorāna skolnieces lekcija par franču stilu

13. maijā plkst. 19.00 Spīķeru koncertzālē žurnāls „Lilit” aicina uz Parīzes dizaineres, stilistes un grāmatas „Mans Īvs Senlorāns” autores Katjas Percovas lekciju „Dzīvo un ģērbies kā francūziete!”.

Parīzē dzīvojošā krieviete Katja Percova savu karjeru uzsāka Lielā teātra meistardarbnīcās. 1980. gadā viņa pameta Padomju Savienību un devās uz Franciju, kļūstot par īstu parīzieti. 20 gadus viņa sadarbojās ar Yves Saint Laurent un Cartier modes namiem. Yves Saint Laurent viņa radījusi audumus un aksesuāru kolekcijas, sadarbojās ar slaveniem juvelieriem, kuri iepriekš radījuši rotas Chanel, kā arī ar franču, itāļu un japāņu stikla, porcelāna, ādas izstrādājumu un zīda fabrikām. Tieši Īvs Senlorāns ir Katjas nevainojamā stila pamatlicējs. „Es ļoti daudz mācījos no Senlorāna, arī stila izjūtu,” atmiņās kavējas Katja. „Modes nama vadība vienmēr sekoja līdzi tam, kā ģērbjamies, visam vajadzēja būt ieturētam stilā. Dažas reizes gadā mums iedalīja modes nama radītos tērpus, bet tos vajadzēja pastāvīgi papildināt ar aksesuāriem. Tas bija kā labas gaumes un disciplīnas tests.”

Šobrīd Katja Percova strādā pie jauniem projektiem un grāmatām, lasa lekcijas, konsultē individuālā stila jautājumos, sadarbībā ar Aleksandru Vasiļjevu Francijā rīko modīgus izbraucienus. Katja ļoti smalki izjūt Parīzes stilu un virtuozi projicē franču šarmu. Viņas uzstāšanās vienmēr piepilda telpu ar Parīzes atmosfēru, rada vēlmi tur atgriezties un patikt, iedvesmo radīt, meklēt un atrast ko jaunu. Visiem lekcijas apmeklētājiem būs iespēja uzzināt franču art de vivre (māksla dzīvot) noslēpumus.

„Es Jums pastāstīšu par īsteno parīzietes stilu, atklāšu netveramā un tai pašā laikā tik atpazīstamā parīziešu šika noslēpumus,” par gaidāmo lekciju stāsta Katja Percova. „Tas ir ne tikai pazīstamu augstākās sabiedrības dāmu, bet arī vienkāršu meiteņu stils. Ielūkosimies Žozefīnes de Bogarnē, Šarlotes Ginsburgas, Katrīnas Denēvas, Inesas de La Fresānžas, Lulū de la Falēzas un daudzu citu mājās.” Pēc Katjas domām, nav jābūt dzimušam Parīzē. Īstenās parīzietes nereti pasaulē ir nākušas tālu no modes un stila galvaspilsētas. Bet šī pilsēta rada īpaša tipa sievietes. Līdzās tam Katja komentēs mūsdienu modes tendences un dalīsies savā bagātajā pieredzē: kā pareizi veidot garderobi, piemeklēt aksesuārus, harmoniski saskaņot krāsas, kā izveidot savu personisko stilu. Katjas lekcija pārliecinās Rīgas skaistules, ka būt francūzietei nemaz nav tik sarežģīti.

Biļetes uz lekciju var iegādāties bilesuserviss.lv.

Jaunākie raksti