Mirta, Ziedīte

Mīlgrāvja krastmalas svētki „Esi drošs!”

14. augustā no plkst.12 līdz 16 ikviens interesents tiek aicināts uz Mīlgrāvja Krastmalas svētkiem “Esi drošs!”, kuri, kā jau ierasts, tiks rīkoti Vecmīlgrāvī, Meldru ielas bērnu laukumā. Svētkos, kuri šogad notiks jau sesto reizi, īpaša uzmanība tiks veltīta drošībai.

Šo gadu laikā Mīlgrāvja krastmalas svētki kļuvuši par vecmīlgrāviešiem iecienītu atpūtas pasākumu, kurā ne vien tiek piedāvāta iespēja labi atpūsties, bet arī uzzināt ko jaunu. Ja iepriekšējos gados ikviens pasākuma dalībnieks varēja ceļot laikā - iejusties 12.gadsimta atmosfērā, kad ordeņa mūki raka Mīlgrāvi, iepazīties ar viduslaiku bruņiniekiem, kā arī ciemoties pie 17.gadsimtā dzīvojušā  hercoga Jēkaba, doties aizraujošā ceļojumā apkārt pasaulei, kā arī apliecināt savu varējumu dažādās sporta aktivitātēs, tad šogad pasākuma organizatori akcentēs tieši drošību. “Būt piesardzīgiem ikdienas ritumā un zināt, kā rīkoties ārkārtas situācijās, ir noderīgi ikvienam. Ļoti būtiski ir šos jautājumus vecākiem pārrunāt ar bērniem, it īpaši laikā, kad pēc vasaras garajam brīvdienām, viņi atgriežas Rīgā. Jāielāgo, ka drošības noteikumu ievērošana nav tikai tukšas frāzes, bet reāla iespēja pasargāt gan sevi, gan savus mīļos no dažādiem negadījumiem. Tāpēc šogad nolēmām vecmīlgrāviešus tuvāk iepazīstināt ar dažādu drošības dienestu darbību,” stāsta Vecmīlgrāvja attīstības biedrības valdes priekšsēdētāja Inta Biezā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests Krastmalas svētkos stāstīs par visa veida drošību, kas saistīta ar medicīniskajām indikācijām, par ugunsdrošības noteikumiem informēs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, savukārt Valsts policijas pārstāvji atgādinās par drošības noteikumiem uz ceļiem. Ar interaktīvu programmu par drošības noteikumu ievērošanu iepazīstinās Latvijas Gāzes pārstāvji, savukārt AS Latvenergo un AS “Sadales tīkls” darbinieki informēs par elektrodrošības jautājumiem. Tā kā svētki noritēs Rīgas brīvostas teritorijā, tad pludmales glābēji demonstrēs glābšanu ūdenī, savukārt sporta kluba “Ziemeļblāzma” džudo sportisti un Vsevoloda Zeļonija sporta skolas karate speciālisti rādīs pašaizsardzības paņēmienus, kurus noderīgi būtu apgūt ikvienam. Tomēr jāatzīst, ka veiklas kājas dažkārt arī var būt ļoti noderīgas, tāpēc ikviens svētku dalībnieks savu kāju veiklību varēs salīdzināt ar stepa dejas pamatlicēju Latvijā Māri Pūri.

Kā katru gadu neizpaliks dažādas radošas darbnīcas, kuras tik ļoti iecienījuši mazākie svētku dalībnieki, savukārt ekstrēmo sporta veidu piekritējiem būs iespēja vērot ūdens motociklu freestyle  un turbīndēļa paraugdemonstrējumus. Svētku noslēgumā, ap plkst.15, visi dalībnieki varēs baudīt dueta “Karakums” (Normunds Jakušonoks un Kaspars Tīmanis) sniegumu.

Arī šogad, pateicoties Vecmīlgrāvja attīstības biedrībai un Rīgas brīvostas atbalstam, Mīlgrāvja krastmalas svētki visiem to dalībniekiem būs bezmaksas. Aicinām ikvienu Vecmīlgrāvja iedzīvotāju vai viesi atnākt, lai uzzinātu ko jaunu un jauki atpūstos!

Jaunākie raksti