Aldonis, Agija

„Metamorfozes” Kultūras pils „Ziemeļblāzma” parkā un lielajā zālē

Sestdien, 10. septembrī no plkst. 20.00 līdz 23.50 Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā un lielajā zālē daudzveidīgas un negaidītu pārsteigumu caurstrāvotas metamorfozes būs baudāmas mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” ietvaros.

Jēdziens “metamorfozes” apzīmē neparastas pārvērtības, kas norisinās dabā, augiem un dzīvniekiem pārtopot jaunā veidolā. Tārpa pārvēršanās taurenī ir viens no plašāk zināmajiem piemēriem. Attīstība ir metamorfožu dzinējspēks, daudzveidība – rezultāts. Pārvērtību ideja iesakņojusies arī mākslā, piemēram, Ovīdija dzejas ciklā, Franca Kafkas stāstos vai Filipa Glāsa klavierdarbos. Iedvesmojoties no dabas procesiem un metamorfozes idejas adaptiem mākslā, “Baltās nakts” inscenējums Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” iecerēts kā multimediāls piedzīvojums, kurā apvienota mūzika, deja un vizuālā māksla. Uzvedumā metamorfožu tēma tiks atklāta sadarbojoties muzikālajai grupai “Sigma”,  scenogrāfei Ievai Kauliņai un  laikmetīgās dejas kompānijai „Ārā” Olgas Žitluhinas vadībā.

Programmā:

20.00 – 20.30 Muzikāla performance parkā. Piedalās muzikālā grupa „Sigma” un Modris Opelts (laikmetīgās dejas kompānija „Ārā”). Scenogrāfe Ieva Kauliņa, horeogrāfe Agate Bankava (laikmetīgās dejas kompānija „Ārā”).

21.00 – 22.20 Koncertizrāde „Metamorfozes” lielajā zālē. Piedalās muzikālā grupa „Sigma” un Modris Opelts (laikmetīgās dejas kompānija „Ārā”).  Scenogrāfe Ieva Kauliņa, horeogrāfe Agate Bankava (laikmetīgās dejas kompānija „Ārā”).

22.40 – 23.50 Filma „Silent Shakespeare” (1899–1910)

"Sigma” ir latviešu indīroka grupa, kas pastāv kopš 2005. gada. Tās sastāvā darbojas mūziķi Jānis Ozoliņš (vokāls, taustiņi), Kaspars Lastovskis (basģitāra) un Uģis Eihvalds (sitamie instrumenti). 2016. gadā martā grupa ieguvusi Mūzikas ierakstu Gada balvu kā labākais alternatīvās un indie mūzikas albums.

Laikmetīgās dejas kompānija „Ārā” ir izveidota, apvienojoties jaunajiem laikmetīgās dejas māksliniekiem – Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas horeogrāfijas apakšprogrammas absolventiem (2015). Dalībnieku vidū Modris Opelts un Agate Bankava.

Scenogrāfe Ieva Kauliņa veidojusi scenogrāfijas un kostīmus Dailes teātra, Latvijas Nacionālā teātra, Jaunā Rīgas teātra, Krievu drāmas teātra, Liepājas teātra, Valmieras drāmas teātra un Latvijas Nacionālās Operas un Baleta izrādēm. Piedalījusies starptautiskos projektos un festivālos.

Ieeja bez maksas.

Jaunākie raksti