Aldonis, Agija

Dailes teātra Zinību stundā – četru teātru direktori

Dailes teātra radošo programmu piedāvājumā nākamais notikums projektā “Dailes teātra Zinību stundas. Pieredze un pārdomas lekcijas formā” būs tikšanās ar četru lielāko Latvijas teātru direktoriem „Kā vadīt, lai varētu mākslu radīt?” 12.decembrī.

Mūžsenā patiesība, ka arī mākslas radīšanai nepieciešams materiālais pamats, šodien ir aktuāla kā varbūt vēl nekad. Par to, lai uz Latvijas nozīmīgākajām skatuvēm varētu tapt ievērības cienīgi iestudējumi un publika justos labi, rūpējas teātru direktori. Kā viņi spēj noturēt un attīstīt pašu vadītās mākslas iestādes, kurā virzienā cenšas tās vest, kā izprot teātra saturu un cik veiksmīgi sadzīvo konkurences apstākļos? Par to visu un vēl plašākos lokos savā pieredzē dalīsies Dailes teātra direktors Andris Vītols, Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, Valmieras drāmas teātra direktore Evita Ašeradena un Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins. Sarunu vadīs žurnālists Ivars Kleins.

Tikšanās notiks pirmdien, 12.decembrī, plkst.18.30 Dailes teātra Mazajā zālē. Bezmaksas ielūgumus uz to varēs saņemt no 5.decembra plkst.10.00 visās “Biļešu Paradīzes” kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Lekcijas aptuvenais ilgums būs 1,5h.

Dailes teātra Zinību stundas tiek īstenotas sadarbībā ar Teātra attīstības apvienību "Daile", un bezmaksas ieeju tajās nodrošina AS „Olainfarm” finansiālais atbalsts. Dailes teātra radošo projektu vadītāja ir Indra Rubene-Vilipsone.

Jaunākie raksti