Gunta, Ginta, Gunda

Dailes teātra Zinību stundā – publiskās uzstāšanās meistarklase

Turpinot Dailes teātra radošo programmu ideju, 16.janvārī notiks nākamā lekcija - “Zinību stunda. Pieredze un pārdomas lekcijas formā”. Tajā komunikācijas speciālists un bijušais Dailes teātra aktieris Andris Morkāns piedāvās “Publiskās uzstāšanās meistarklasi”.

Apgūt prezentācijas prasmes vienā vakarā, protams, nav iespējams. Bet Andris Morkāns aplūkos mehānismus un sastāvdaļas, kā mēs paši radām pirmo iespaidu par sevi un kāpēc ir vērts to veidot sev labvēlīgu, atbildot uz jautājumiem - kas mūsos ir daiļrunīgāks par mūsu vārdiem, ko darīt, ja bailes no publikas pāraug panikā, ko nozīmē blank face?

Sociālajās zinātnēs, tātad, arī komunikācijā neeksistē jēdzieni pareizi vai nepareizi. Drīzāk jārunā par efektivitāti vai prasmīgu ziņojuma šifrēšanu. Ja vārdi seko cits citam, tad kāpēc ziņojums nav lineāra parādība?

Teātra augstskolā iemācītās un teātra praksē gūtās zināšanas un prasmes Andris Morkāns ir veiksmīgi adaptējis, mācot topošos žurnālistus un sabiedrisko attiecību speciālistus. Savā lekcijā Andris Morkāns vēlas veidot sarunu un diskusiju par to, kāpēc ar vieniem un tiem pašiem vārdiem kāds mūs iedvesmo, kāds cits - garlaiko vai nogalina, bet vēl kāds spēj glābt dzīvību.

Andra Morkāna lekcija notiks pirmdien, 16.janvārī, plkst.18.30 Dailes teātra Kamerzālē. Bezmaksas ielūgumus uz to var saņemt no 9.janvāra plkst.10.00 visās “Biļešu Paradīzes” kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Lekcijas aptuvenais ilgums būs 1,5h.

Dailes teātra Zinību stundas tiek īstenotas sadarbībā ar Teātra attīstības apvienību "Daile", un bezmaksas ieeju tajās nodrošina AS „Olainfarm” finansiālais atbalsts. Dailes teātra radošo projektu vadītāja ir Indra Rubene-Vilipsone.

Jaunākie raksti