Jurģis, Juris, Georgs

Dailes teātris un Latvijas Nacionālā bibliotēka aicina bērnus uz radošo darbnīcu „Rakstītie ziņneši - vēstules”

Dailes teātris sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku turpina organizēt radošās darbnīcas bērniem – svētdien, 22.janvārī, plkst.12.00 Dailes teātra foajē notiks radošā darbnīca “Rakstītie ziņneši - vēstules”.

Džīnas Vebsteres “Garkājtētiņš” ir tikai viena no daudzajām grāmatām, kas tapusi vēstuļu formā. Vai vēstules šodien varam izlasīt tikai grāmatās? Kas ir pasta baloži? Kur tagad visbiežāk atrodam vēstules? Vai vēstules ir noslēpums? Kādas tās bija agrāk un tagad? Uz šiem jautājumiem būs iespēja rast atbildes radošajā darbnīcā, kur varēs mācīties pareizi uzrakstīt vēstuli. Darbnīcas dalībnieki varēs pētīt slavenību vēstules, vienlaikus jautājot - vai nosūtītu pastkarti arī uzskatām par vēstuli vai varbūt tomēr par vēstījumu? Kāda ir to atšķirība un ko liecina tas, uz kāda papīra ir rakstīts vēstījums? Vai protam uzrakstīt vēstules bez vārdiem? Kas ir telegrammas un kādas tās izskatījās? Savukārt reiz sūtītas markas varēs izmantot grāmatzīmju veidošanai.

Pieteikumus dalībai radošajā darbnīcā lūdzam sūtīt uz e-pastu [email protected] (lūgums norādīt bērna vārdu, uzvārdu un vecumu).

Aicināti bērni vecumā no 4 līdz 10 gadiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas, vietu skaits ierobežots.

Jaunākie raksti